Nyt fra Afdeling O1

Stig var absolut ikke heldig da han smadrede sammen med en modstander i søndagens morgenkamp. Allerede på banen kunne vi se at den var gal, og røntgenundersøgelsen gav da også et klart svar: brud på begge knogler i underbenet. (Billedet til højre er ikke fra Stigs ben, men ligner meget godt).

Her til formiddag havde hævelsen så lagt sig nok til at lægerne kunne beslutte om det var nødvendigt med en operation for at sætte lægbenet rigtigt på plads, for stykkerne sad desværre skævt i forhold til hinanden. Det var dog heldigvis ikke nødvendigt, og i morgen vil benet blive sat på plads under narkose.

Dernæst følger i alt 8 uger i gips og en nok endnu længere genoptræningsperiode inden den står på fodbold. Indtil da må vi andre nøjes med at ønske god bedring og håbe på at alt kommer i orden igen. Som kæresten bemærkede, ville det trods alt have været værre hvis det havde været knæet der var smadret; et brud heler trods alt igen og er ikke en 'livstidsdom'.
-bnk

Vidste du at...

... lægerne som regel bliver nødt til at brække lægbenet selv hvis det ikke er brækket, for at sætte skinnebenet på plads ved brud.

... man ved brud på underbenet bliver nødt til at fiksere begge 'nabo'-led, dvs. at gipsen kommer til at gå over både knæ og ankel.

... hospitaler generelt er temmeligt deprimerende steder? Ja, det gjorde du jo nok. Til gengæld må man gerne bruge sin mobil på dem nutildags, så hvis du har lyst til at ønske god bedring eller lignende, kan du ringe eller sende SMS på 51 25 31 11.