Trænernes beretning for 1999

Spilletid

Det primære formål med at drive klubben er at sikre medlemmerne at de kan komme til at spille fodbold. I starten af året besluttede vi at medlemmerne skulle kunne spille mindst 6/11 af de kampe de meldte sig til. Det har ikke været svært at leve op til den målsætning. Vi har endda ved flere lejligheder været nødt til at tilkalde assistance udefra, og vi har efterhånden et fast lille korps af reservespillere.

Træning

Forholdene omkring træningen har ikke været helt tilfredsstillende, hvilket også kan aflæses af den ringe interesse medlemmerne har vist for at deltage. I sommersæsonen har vi haft tid på DHL/IfI torsdag 20-21, og på dette tidspunkt er der størstedelen af året mørkt. Her i vinter har vi haft tid på grus i Valby tirsdag 21-22.30 (nu 19.30-21) hvilket mildest talt heller ikke er ideelt.
    Det primære mål med træningen er at de største fodboldidioter i klubben skal have mulighed for at spille fodbold ud over kampene, og det er som regel lykkedes ved at inddrage andre klubber. Det sekundære mål - at forbedre klubbens spilleres form og sammenspil - har vi imidlertid ikke kunnet nå på denne måde.
    I den kommende sommersæson har vi fået tid på DHL/IfI onsdag 19-21, hvilket er et beskedent fremskridt. For vintersæsonens vedkommende har vi søgt 10 forskellige steder under FOS, KI og KUC om at få tildelt en hal med håndboldbane, men vi skal nok ikke have for store forventninger. Løsningen fra forrige vinter med at booke sig ind i Grøndals Centret og betale hvad det koster synes at være den bedste løsning - evt. i samarbejde med en eller flere andre klubber.

Udendørsturnering

Uden at have sikre formodninger om niveauet i forvejen havde vi som forventning at blande os i toppen af vores række. Det nåede vi imidlertid ikke, da vi sluttede præcist i midten af rækken, nr. 5 af 9, og således heller ikke nåede en af de 3 oprykningspladser det blev til i vores pulje.
    Den største ærgrelse var nok at hele 3 hold trak sig fra vores pulje, således at vi kun fik spillet 16 kampe ud af de forventede 22. For det primære formål er naturligvis at få spillet noget fodbold. Rent resultatmæssigt var de største skuffelser 3 uafgjorte kampe, som vi alle burde have vundet. Af nederlagene var så godt som alle nok at betragte som retfærdige.
    Rent fodboldmæssigt var vores udgangspunkt før sæsonen at vi ville forsøge at dominere kampene og sætte os på spillet højt oppe på banen. Vi måtte imidlertid konstatere, at det ikke var dér vores styrke lå. I stedet havde vi væsentligt større held med at trække os tilbage og satse på kontraangreb. Ydermere havde vi større problemer med at finde en fast forsvarskonstellation end først ventet, hvilket gav store problemer særligt når vi forsøgte os med at spille 2-3-1, som stiller store krav til koordination mellem forsvar og midtbane. I den kommende sæson vil det nok være at anbefale at finde et fast forsvarskoncept, højst sandsynligt en fast 3-backkæde som er taktisk nemmere at praktisere end et 2-mandsforsvar. I den forgangne sæson led spillet ofte under at vi måtte bruge vores gode allroundspillere i forsvarskæden således at midtbanen kom til at mangle tyngde. Et fast forsvarskoncept ville forhåbentlig også kunne hjælpe til at løse dette problem.
    Så med lidt held kan vi fortsætte tendenserne fra årets sidste kamp, hvor vi fik vores største sejr med 6-0 mod Team AJAX - der i parentes bemærket også er i vores pulje i år. Vi har fået tilgang af 3 nye spillere, én til hver kæde, som alle synes at være stærke i sammenspillet, og vi glæder os nu til at komme i sving på banen.

Indendørsturnering

Indendørsturneringen må siges at have været en skuffelse. Ud over at der er delte meninger om spillet i sig selv, har turneringen været uheldigt organiseret. 9 kampe spredt over 5 måneder - og mildest talt over hele byen - giver ikke megen sammenhæng. Og da slet ikke når 3 af de 9 kampe foreløbig er blevet aflyst. De 6 indendørskampe har altså kostet foreningen omkring 100 kr. pr. kamp i rent deltagergebyr. Derudover kommer udgifter til den særlige bold og medlemmernes udgifter til at skaffe sig reglementeret udstyr.
    Deltagelsen i indendørsturneringen har desværre også blokeret for at vi kunne booke indendørs træningstider i weekenden i denne vinter, så vi kan nok imødese en sæsonstart med spillere i halvdårlig form.
Sammenfattende kan vi sige at indendørsturneringen ikke har været pengene værd, og at vi ikke kan anbefale at deltage i den til næste år.


Tidligere beretninger

Ingen