Nyt fra Ambulatorium M

Dværgene er for tiden slemt ramt af knæskader, og for at holde stedets læsere orienteret om situationen på lazarettet havde vi en flue på væggen, da den spillende træner var på Bispebjerg Hospital for at blive undersøgt og få sin dom. Den følgende dialog fandt sted mellem træneren og den garvede og hårdkogte knæspecialist på Bispebjerg Bakke.

- Lad os se, du siger det er anden gang det er sket?
- Nahr, faktisk tredje.
- Og sidste gang var for to år siden.
- Nahr, tre. Ja, I har jo ikke fået min journal fra Rigshospitalet, vel?
- Nej. Du kom jo ind her, da der ingen skadestue er på Rigshospitalet, og så skal du også behandles her, selvom det var på Riget sidst og de har din journal.
- Sådan er systemet jo. Jeg forsøgte ellers selv at samle min journal op på Rigshospitalet, men de havde lagt den i fjernarkiv.
- Godt nok, men lad os se på dit knæ. Læg dig op på briksen og tag sko og bukser af. Generer det til dagligdag?
- Altså at det går af led en gang hvert tredie år?
- Nej, til dagligdag.
- Næ, det kan man vel ikke sige. Det gør lidt ondt at sidde på hug i længere tid, men er vel heller ikke essentielt i min tilværelse at kunne dét.
- Okay... nå, ja, du har løse led, kan jeg mærke. Og kan overstrække, ja. Og så kan jeg se her med vinkelmåleren... jo, din sene under knæskallen sidder skævt på skinnebenet. Det trækker knæskallen udad.
- En skandaløs konstruktion.
- Men vi kan jo lave det bedre. Så skærer vi op her under knæet, løsner senen, mejsler det øverste af skinnebenet og nagler senen fast igen. Og så åbner vi her på indersiden af knæet og strammer ledbåndet. Du kommer til at gå med gips i 6 uger, og der vil blive et halvt års genoptræning bagefter. Det er for så vidt en udmærket operation.
- Hææh... æh... hæhæh...
- Men vi kan også gøre noget andet. Når det sker, sådan en gang hvert tredje år, kender du jo for så vidt turen, du ved hvordan du genoptræner og knæet er vænnet til det og vil aldrig generes så meget som første gang. Så du kan vælge at leve med det. Knæet er ikke hævet længere og i god bedring. Du venter lige en uges tid før du begynder at løbe og genoptræne rigtigt, og så kan du begynde at træne med bold om en fjorten dages tid.
- Jeg tror jeg vælger det sidste.
- Det synes jeg også du skal gøre. Og så skal du ellers bare gøre som du hele tiden har gjort, sørg for at holde dig i god form. Du er hermed udskrevet.

-bnk