Dværge Cup '01
Af Bo Nissen Knudsen

 
Enhver ved at indendørs fodbold er for små teknikere, så her er i stedet et billede af en vinder af Dværg Cup 01.  Endnu en gang skulle det nemlig vise sig, at det ikke er nogen bagdel at veje op mod de 100 kg, når man skal gøre sig gældende i indendørs fodbold, som det bliver spillet i Vanløse.
    Dværgene havde inviteret venskabsholdene fra Sporting Automobil og BK Saab til en miniturnering, og havde i samme anledning delt sig i to - dem som vejede over 80 kg og dem som vejede under. De Tykke inkluderede Troels W., Claus, Kaspar, Ulrik og Ole Eigaard. De Tynde kunne mønstre Christian P., Rune, Bo, Lars K., Sammy og Per.
    Til at matche disse to frygtindgydende trupper sendte Sporting 6 mand, mens BK Saab nøjedes med 4 og således måtte undvære udskiftere.
    Sporting startede som død og helvede med en flot 6-1 sejr over De Tykke, men efterhånden som tingene gik dem imod kom der lidt intern fnidder, og anden halvdel af gruppespillet bød på intet mindre end 3 nederlag, hvilket betød en sidsteplads i gruppen. Anderledes gled det efterhånden for BK Saab, som i sidste gruppekamp sikrede sig en finaleplads efter en lidt tøvende start.
    Denne sidste kamp var ganske kontroversiel - kort forinden havde Saab i stævnets mest spændende kamp klaret at vinde 4-3 over Sporting, og dermed var der pludselig åbent for at såvel Saab som Sporting og De Tynde kunne komme til at møde De Tykke i finalen. I den sidste puljekamp ville alt andet end sejr til Saab betyde en ren Dværgefinale, og De Tynde - herefter kaldet De Gode - regnede naturligvis med, at det måtte være en formalitet for De Tykke - herefter kaldet De Onde - at besejre de efterhånden småtrætte Saab'ere, som i første runde var blevet rundbarberet med 5-1.
    Men næh, De Onde var tydeligvis blevet lidt skræmte af De Godes styrke i det indbyrdes opgør kort før, og det sikre spil, som indtil nu var blevet vist, begyndte nu at virke en del mindre beslutsomt. Den oprørte mumlen begyndte at brede sig på sidelinien; "Det her er jo ren Tyskland - Østrig i '82", lød det. Men et 2-4 nederlag blev det til, og De Gode måtte græde, mens De Onde... ja, gæt selv.
    Skuffede over skæbnen tabte De Tapre (hidtil kaldet Tynde/Gode) nu også bronzekampen til Sporting, mens Saab i finalen mødte et anderledes koncentreret hold af De Udspekulerede (hidtil Tykke/Onde), som stille og roligt maste dem med stævnets største sejr på 7-0.

Med afbud fra Peter og Claus A. var det lidt småt med de individuelle profiler til stævnet, men til gengæld kunne man så more sig med at observere de forskellige holds forskellige tilgang til spillet.
    Vinderholdet spillede meget disciplineret i forsvarsfasen, da de først var kommet igang og nød godt af deres evne til at vinde nærkampene over det meste af banen. Uden at spillet foregik i et vanvittigt tempo lykkedes det at få kørt sejrene solidt hjem ved nådesløst at udnytte modstandernes fejl og bruge kræfterne på de rigtige tidspunkter.
    En smule anderledes forsøgte Saab'erne sig - de stillede sig meget langt tilbage på banen og lavede nærmest en mur foran eget mål, hvorefter de satsede på at slå hurtigt kontra. Sikkert en fornuftig og kraftbesparende taktik, når de kun var 4 mand, og det lykkedes da også at komme helt til finalen inden kræfterne var væk.
    De Tynde Dværge forsøgte sig med en mere offensiv opdækning, hvor målmanden nærmest var sweeper, og med hurtige kombinationer langt fremme på banen. Det gav en del pænt spil og nogle gode mål, men endnu flere mål blev indkasseret som kontraer, og de havde svært ved at holde fast i føringer.
    Mest diffuse i stilen var Sporting, som efter pænt flydende og offensivt spil i starten syntes at blive uenige om, hvordan der egentlig skulle spilles. I bronzekampen kom de dog flot igen og fik gang i godt kombinationsspil, som altså gav en tredjeplads ved stævnet.

Slutstilling i puljespillet:
 
Kampe Sejre Uafgj. Tabte Score Points
De Tykke Dværge
6
3
1
2
18-15
10
BK Saab
6
2
3
1
20-21
9
De Tynde Dværge
6
1
4
1
18-18
7
Sporting Automobil
6
1
2
3
20-22
5

Bronzekamp:
De Tynde Dværge - Sporting Automobil   2-4

Finale:
De Tykke Dværge - BK Saab   7-0Alle gruppekampe:
 
De Tykke Dværge - Sporting 1-6  
De Tynde Dværge - BK Saab 3-3  
De Tykke Dværge - De Tynde Dværge 3-1  
Sporting - BK Saab 4-4  
De Tynde Dværge - Sporting 4-4  
BK Saab - De Tykke Dværge 1-5  
Sporting - De Tykke Dværge 1-5  
BK Saab - De Tynde Dværge 4-4  
De Tynde Dværge - De Tykke Dværge 2-2  
BK Saab - Sporting 4-3  
Sporting - De Tynde Dværge 2-4  
De Tykke Dværge - BK Saab 2-4