DSSD - Fisk, Flæsk & Snaps   1-1 (1-0)
Af Bo Nissen Knudsen

 
Kaspar lagde hus til Dværgenes julefrokost, velsagtens som en slags hævn for at kæresten dagen før havde lagt hus til hunboldholdets tilsvarende. Lejligheden var dog i forbløffende pæn stand da Dværgene begyndte at dukke op, så vi var ikke meget i tvivl om at vi ville kunne gøre det bedre.
    Opvarmningen foregik med en assorteret pilsnerblanding, og enkelte stærkøl var allerede fremme mens Dværgene koncentrerede sig om at opbygge den rette indstilling til dagens opgave. Og da først sidsteminutsforberedelserne var overstået og Peter H.s sild kom på bordet (og ikke på sidelinien som vanligt) måtte det tunge skyts - snapsen - også frem.
    Uforfærdede gik Dværgene til fisken, og de fede, skællede dyr blev let fortæret, mens snapsene banede deres vej. "Håhå, var det nogen opgave", syntes at være indstillingen, da Dværgene nådesløst havde nedkæmpet første ret og første seriøse sprit-udfordring.
    En klar føring ved pausen, og den kunne så udnyttes til at uddele aftenens første pris. Peter H. fik lov til at uddele præmien til Årets Topscorer, som de fleste nok vidste var Rune. Kuverten med det bordeaux/sorte bånd blev åbnet, og Rune kunne tage imod en flaske champagne, som straks flød ud i Dværgenes glas.
    Så blev det tid til næste ret - eller rettere de næste retter. Frem væltede det med flæskesteg, frikadeller, leverpostej og hvad Den Danske Gris ellers uegennyttigt har bidraget med til julekøkkenet. Næsten ubemærket sneg der sig rejer og fiskefileter med i griseriet, og den lumske og snigende champagnerus, som vi alle kender fra Nytårsaftenen, begyndte at gøre sig gældende - Dværgene var ved at miste overblikket!
    Og det skulle kun blive værre, da næste omgang champagne flød. Denne gang måtte forsamlingen tage ansvar for Jakob, der var i London, og således ikke kunne være til stede, da hans jonglør-mål mod Lokomotiv Luksus til 4-1 i efteråret blev kåret som Årets Mål. Som det i sin tid blev beskrevet her på siden: "Michael havde igen jagtet en umulig bold og imponerende nok fået indkast ud af det langt oppe på deres halvdel. Jakob stod klar til at tage imod og bolden ramte jorden en enkelt gang inden Jakob tog bolden med i luften med højrebenet og dermed snød en mand og med bolden stadig svævende tonsede han bolden i kassen med venstreskøjten. 
    Et helt vildt flot mål. Formentlig årets Dværgemål. Og så var der ikke så meget mere at spille om i den kamp".
    Referentens spådom skulle altså gå i opfyldelse, og en lykønskning og en skål for Jakob i landflygtigheden! Også Peter H., Rune og Ulrik var med i det tætte afstemingsopløb med flotte mål, men alle kunne vist være et enige om at det var et godt valg.
    Midt i selvtilfredsheden og hyldesten stod det dog klart at lækkeriernes mængde havde overvundet os - som det sig hør og bør til julefrokoster. Som små forædte børn sad Dværgene og holdt sig på deres maver, mens Kaspar bragte nådesstødet på bordet - ris à l'amanden. Vi måtte erkende, at vi havde tabt anden halvleg, og for ligesom at bortlede opmærksomheden fra nederlaget blev der uddelt endnu en pris: denne gang til Årets Spiller.
    Trænerne havde udtænkt et komplekst, men meget, meget retfærdigt pointsystem, som vægtede karaktergennemsnittet med 50%, deltagelsen med 25% og Dagens Dværg-kåringerne med 25%. Med en snæver margin til Peter H. blev Årets Spiller vores trofaste anfører - Kaspar.
    Champagne - og efter lidt fuldemandssludder af en takketale var det tid for de sidste krampetrækninger i kampen mod ris à l'amanden, men da mandelgaven desværre var udgået, havde Dværgene heller ikke morale til at nedkæmpe de overstrømmende mængder, og afslutningsvis måtte vi gå over til at kåre Årets Dværg. Forsamlingen fik det afgørende ord.
    Der blev holdt et par korte rosetaler, hvor folk anbefalede bl.a. Peter, Lars K. og Christian H. som værdige prisvindere, men valget endte med at falde på Bo, som hædredes for sin store arbejdsindsats som træner og webmaster.
    Champagnen flød igen, og efter endnu en gang forsludret takken og snakken hævnede Dværgene sig på maden ved at lammetæve dens lillebror - de medbragte drikkevarer.
    Prisuddelingerne var vel overstået til de flestes tilfredshed, og kun da Christian H. besværede sig over ikke at være blevet hædret, indstiftede Troels W. spontant en pirat-pris for Årets Detalje, som Christian uden afstemning vandt - for den måde han diskret brækkede sig ind i målet på mod BK Saab i efteråret. Bolden var jo alligevel ikke i nærheden, og der var liiige lidt tømmermænd at tage sig af.
    Drikkevarerne blev nu nidkært besejret, og Dværgene drog hærgende ud i Nørrebros pulserende midnatsliv. Referentens strategiske klarsyn var på dette tidspunkt vel svækket, men han kunne da blandt andet nyde at se assistenttræneren blive smidt ud af Trafikcafeen for at medbringe en flad bundsjat øl (og for en næsvis attitude velsagtens), hvilket sendte Dværgene videre på deres ædle færd. Klokken var slået mange, da det forunderligt nok lykkedes at ramme sengen derhjemme efter en vellykket aften - men mand, for nogle tømmermænd...
Startopstilling
Jairo                   Lars F.

Chr. P.                  Lars K.

Peter A.             Peter H.

Chr. H.                   Rune

Michael           Troels W.

Sofa:
Kaspar (Ris à l'amande)
Bo (Rødkål, æg, smør mv.)
Ulrik (Flæskesteg)

Årets Topscorer:
Rune (8 mål)

Årets Mål:
Jakob (Lok.Lux. 4-1)

Årets Spiller:
Kaspar (82,48 %point)

Årets Dværg:
Bo (for stort arbejde)


Trænerens vurdering:

Christian P. - havde indkøbt kvalitetsbrød af den solide protestantiske type og med snuhed tilpasset indkøbet Dværgenes appetit.

Rune - sørgede for fiskefilet, som efter en lille tur i ovnen fremstod udmærkede og med den ikke-fiskede sprødhed, som får selv fiskehadere til at holde af denne fjollede flade bundskraber.

Bo - havde et vist held med honning-mandel rødkålen, som dog måske var lidt rigeligt sød, mens han kom også til at demonstrere, at han ikke kan koge et æg. Heldigvis var de salmonella-fri.

Troels W. - mødte først op efter spisningen, da han lige skulle døbe et barn først, og er dermed uden for bedømmelse.

Michael - fik solidt dementeret de onde rygter om at Dværgene ikke mestrer kartoffelsalatens kunst. Dejligt krydret med purløg, og den undgik den klassiske fejl med at blive vammelsødlig.

Peter H. - havde opsøgt fiskeprimadonnaen på Nørrebrogade i jagt på sild, og sørgede godt for Dværgene med de obligatoriske tre slags, hvoraf træneren dog kun nåede at nyde den marinerede, som klart godkendtes.

Lars F. - nåede med i sidste øjeblik, og er også uden for bedømmelse.

Lars K. - havde gemt sine rejer under et massivt citronlag, som dog efter at være blevet fjernet afslørede prima eksemplarer af Grønlands største eksportartikel (64% af eksporten - vidste I det?).

Kaspar - sluttede bordets glæder af med sin veltilberedte ris à l'amande, der dog skæmmedes af en manglende mandel - men havde gaven været en flaske, ville det vel også bare være gået helt galt.

Ulrik/Peter A. - sørgede for flæskestegen, som de havde fået stegt med så sprød svær, at træneren var tæt ved at fælde små, sprittede tårer. Intet mindre end en toppræstation.

Jairo - havde suppleret den lune leverpostej med kalkunbacon - et usædvanligt påhit, som træneren dog desværre ikke nåede at få smagt på.

Christian H. - stegte frikadeller i den store stil, med ligesom med leverpostejen havde træneren proppet sig for barnligt til at nå at  få dem med i bedømmelsen. Men de duftede meget lækkert under tilberedningen.


 
 Udregningsformel for Årets Spiller: ((Karaktergnsn. - Laveste karaktergnsn.)/(Højeste karaktergnsn. - Laveste karaktergnsn.))x50 + ((Antal kampe - Laveste antal kampe)/(Højeste antal kampe - Laveste antal kampe))x25 + ((Dgs. Dv.-kåringer - Laveste antal Dgs. Dv.-kåringer)/(Højeste antal Dgs. Dv.-kåringer - Laveste antal Dgs. Dv.-kåringer))x25