BK Syd Vest - De Syv Små Dværge  4-2 (2-0)
Af Lars Knudsen

I den sidste kamp blev dværgenes gode stime brudt, og vi røg ned i den rigtigt kedelige del af tabellen.  Vi mødte ellers med masser af selvtillid, men der blev nok fokuseret lige lovligt meget på Syd-Vests 1-11 nederlag til Rubicon, og hvor langt vi egentlig ville nå op i tabellen, når nu vi havde vundet den forestående kamp.  Ak, ak.
   Dværgene startede med lidt tunge ben og måtte i den bagende sommersol løbe meget forgæves i Syd-Vesternes småspil.  Med et af sommerens populære ekspert-udtryk, var der ikke sammenhæng mellem kæderne.  Bo var savnet på midtbanen til at få det defensive spil til at hænge sammen, og flere gange blev vi overløbet på flankerne, fordi midtbanen ikke fik fat.  Det ellers så sikre forsvar kommunikerede ikke meget, så når angriberne rykkede på tværs kunne de enten trække en back med sig over i modsatte side, eller få lov at stå fri.
    Offensivt forsøgte vi os gennem hele første halvleg med lange bolde frem til angriberne, der kom igennem til et par chancer men desværre ikke havde tur i afslutningerne.  Manglen på organiseret opspil gjorde at vi havde bolden meget lidt på egne fødder og derfor hele tiden måtte løbe for at generobre den. Syd-Vesterne lod derimod bolden gøre arbejdet, og selv om det ikke var noget storhold vi mødte, formåede de at spille den sikkert rundt imellem sig.  Selv deres målmand gik med i spillet langt ude på banen, hvilket hele tiden gav en ekstra afspilsmulighed for forsvarsspillerne.

Kaspar

Første gang det gik galt var ved hjørnespark.  Bolden får lov at passere og ramme forreste stolpe, hvorefter den af uransagelige veje ender inde foran mål.  Christian redder i første omgang, men returbolden lander hos en Syd-Vester som scorer sikkert.  Målet fik desværre ikke Dværgene til at vågne op. Tværtimod blev vi mere usikre da sejren, som vi havde regnet for en formalitet, lige pludselig var langt væk.  Der var ikke meget vilje at spore i første halvleg, for mange ville ikke have bolden og tage ansvar.  Helt galt går det da forsvaret genopliver taktikken fra miniput-dagene.  Alle mand inklusive Christian angriber boldholderen og tackler bolden videre til en Syd-Vester som kan score i det tomme mål.  Herefter kunne det ikke gå meget mere galt og vi kunne da også gå til pausen bagud 0-2.
    I pausen blev der talt med store bogstaver fra dagens vikarierende cheftræner, og indstillingen var da også markant bedre i anden halvleg. Dværgene begyndte at fighte og vinde nærkampene. Det blev såmænd også til et gennemspillet angreb, hvor Kaspar kunne sætte sidste fod på efter at Syd-Vests forsvar var blevet spillet tyndt med et indlæg fra højre fløj.  Dværgene pressede på for udligning, men midtvejs i halvlegen går det galt i forsvaret igen.  Kaspar og Lars K. får ikke kommunikeret hvem der skal sparke en lang, ufarlig bold væk, hvilket resulterer i en løs chance til Syd-Vest.  Denne tilfalder desværre Syd-Vests bedste mand nr.3 (målmand i første halvleg), som efter et par træk kan hamre bolden ind via den ene stolpe, uden chance for Christian i målet.  Herefter begynder dværgene igen at hænge lidt med hovedet, og Syd-Vest overtager det meste af spillet.  Syd-Vest var generelt gode til at holde på bolden.  Meget spil gik i anden halvleg gennem deres store nummer 3, som kunne holde på bolden og stille og roligt fordele spillet, så Syd-Vesterne kunne komme i angreb med mange spillere.
   På et tidspunkt hvor det ser ud til at Syd-Vest har kampen under kontrol, fighter Rune sig til bolden på kanten af straffesparksfeltet.  Et fikst træk og et brilliant lob mod fjerneste hjørne, bringer Dværgene tilbage i kampen.  Syd-Vesterne bliver nu nervøse, og da Dværgene presser højt oppe på banen, bliver det lige pludselig til fejl i det ellers sikre Syd-Vest opspil.  Kaspar tvinger med et langskud målmanden til en god redning.  Christian P. og Lars F. kommer igennem med gode driblinger, men har ikke tur i afslutningerne. Det bliver dog ikke til de helt store chancer, og i stedet for udligning kan Syd-Vest afgøre kampen.  Det er igen den store nummer 3, som denne gang passerer Troels W., der forsøger at blokere men må se bolden gå i mål ved fjerneste stolpe til slutresultatet 4-2.
    Generelt havde Dværgene meget lidt organiseret opspil. For meget var lagt op til enkeltmandspræstationer af de forreste spillere, der alene med modstandernes forsvar skulle komme til afslutninger på de lange bolde fra forsvaret.  Denne spillestil har vi haft held med tidligere, men på en dag hvor forsvaret lavede for mange fejl og angriberne ikke havde det fornødne held med afslutningerne kom den til kort. Denne spillestil ligger nok også bedre til hold med lidt bedre kondi end os, og ligesom Norge får vi problemer med at få noget konstruktivt spil igang når vi lige pludselig er kommet bagud. Syd-Vest demonstrerede effektivt at det kan lade sig gøre at lade bolden gøre arbejdet i egne rækker.  Desværre betød det at vi sommeren igennem må friste en tilværelse lige over Fremad-Bagud og ikke i midterfeltet hvor vi hører hjemme.

Assistenttrænerens vurdering:

Christian H. (9) - Spillede solidt og havde et par virkelig gode refleksredninger på stregen. Kunne ikke klandres for nogle af målene.

Søren Andersen (8) - Fortalte først efter kampen at han havde et astmaanfald undervejs. Det kunne dog godt ses på hans spil at han ikke var på toppen. Der blev ikke løbet så meget, og han satte sig ikke igennem som vi så tidligere på sæsonen, hvor han jo blev dagens dværg. Var forståeligt nok også lidt forvirret over midtbaneplaceringen, men kom udmærket efter det i anden halveg.

Troels W. (8) - Spillede en udmærket kamp og deltog mere i det opbyggende spil end sædvanligt. Råbte meget og prøvede dermed at få stabiliseret den usikre midtbane. Dækkede OK af og fik blokeret for flere afslutninger, men den ene endte alligevel i mål. Surt, fordi den vandrette position kostede en hudafskrabning à la asfalt.

Christian P. (8) - Var ikke glad for at ligge på toppen og 'luskede' sig ned på midtbanen i perioder - hvor Lars F var træt. Viste som sædvanlig sine evner som dribler og lagde flot op til dværgenes første mål med en fin tværaflevering. Havde problemer defensivt, men kæmpede som sædvanligt.

Rune (9) - Var i perioder tilbage i topformen fra sidste år med teknisk fint spil og godt overblik. Lavede et nærmest genialt mål ikke langt fra midterlinien, hvor han lobbede bolden op i hjørnet. Målmanden var langt ude af målet - godt set. Havde desværre også fem-seks afslutninger der gik meget langt over mål. Men dårlige afslutninger var han bestemt ikke ene om.

Lars F. (8) - Blev meget hurtigt træt, men gav ikke op af den grund. Var dog ligesom de fleste dværge ikke rigtigt oppe på mærkerne fra starten af kampen.

Lars K. (8) - Var ligesom de fleste dværge lidt dårligere end sit sædvanlige niveau, selvom han ikke lavede deciderede fejl. Fik dækket sine to backpladser fint af.

Kaspar (9) - Var som sædvanlig en forsvarsmaskine, men var dog ikke helt så eminent som i de sidste par kampe. Blev trukket lidt med ned af dværgenes dårlige spil. Deltog et par gange i opspillet og satte indersiden på som sidste mand ved dværgenes første mål. Godt løbet.

Ulrik (8) - Det er næsten en kliche efterhånden - men Ulrik spillede som sædvanligt fysisk stærkt, vandt nærkampe og placerede sig et par gange meget, meget mystisk. Mente selv at han kostede to mål - men den påstand er absurd. Det gjorde han ikke.