Widar AW - De Syv Små Dværge  0-3 (0-2)
Af Lars Knudsen

DSSD er forvandlet!  Den grimme ælling er vokset til en stor smuk svane, sommerfuglen har smidt sin kokon og Dværgene er vokset til kæmper som hærger østen for solen og vesten for månen (DAI tabel C-3).

Optakten til mandagens kamp var en behersket optimisme blandt Dværgene.  Sejrene i de seneste kampe var valuta på selvtillidskontoen, men forårets 5-0 nederlag til WAW var ikke glemt.  Dværgene lægger koncentreret ud.  Bagerste kæde møder WAW’s angreb højt oppe på banen for at imødegå skud udefra, og samtidig undgå at blive tørret tæt under mål af de driblestærke modstandere.  Samarbejdet mellem midtbane og forsvar virkede fortrinligt, hvilket resulterede i mange bolderobringer på midtbanen, som hurtigt blev vendt til kontraangreb.  Peter deltog som spydspids meget i spillet og gjorde sig ofte spilbar, ofte simpelthen ved at kalde på bolden.
    De første 5 minutter var en kamp om midtbanen, som DSSD satte sig tungt på.  WAW havde ikke den store succes med deres frygtede driblinger, og Dværgene formåede at udnytte deres bedre fysik.  Målet til 1-0 kommer efter at Peter kommer på kant af WAW-forsvaret i venstre side.  Han sparker fladt uden om målmanden, og på stregen kan Rune sætte hælen på.  Dette var desværre en af Runes sidste aktioner, inden en dårlig ankel tvang ham ud.
    De kommende minutter viste at det ikke længere er helt uvant for dværgene at komme foran.  Målet skabte således ingen nervøsitet.  Alle havde mod på at få bolden og tilbød sig for boldholderen.  Dette gjorde, at det var nemmere for bagerste kæde at starte noget fornuftigt opspil.  Midtbanen kunne modtage bolden med ryggen mod WAW-målet, og ofte i kraft af den bedre fysik vende rundt, og komme forbi deres modstandere.  Der var således mange gode gennemspillede angreb.  Lars F. kommer igennem på højrekanten og hans indlæg finder Stig ved fjerneste stolpe.  Kun en flot parade af WAW målmanden forhindrede hans første scoring for Dværgene.

Peter

Målet til 2-0 kom dog efter en enkeltmandspræstation.  Peter modtager med ryggen mod mål en lang bold, tager den ned med brystet, drejer rundt og halvflugter bolden ind under overlæggeren.  En virkelig flot detalje som skaffede dværgene en fortjent 2-0 føring.
    Resten af halvlegen holdt Dværgene overtaget.  WAW kom til spredte forsøg, men deres lille, driblestærke playmaker havde ikke held med sine afslutninger i de tilfælde han kom på skudhold.  Forsvaret kommunikerede godt og bakkede godt op for hinanden.  Kaspar havde tilmed målet til 3-0 på støvlelæderet, da en WAW forsvarer går forkert af endnu et lumsk Lars F. indlæg.  Bolden dumper ned for fødderne af Kaspar, men fristelsen til at sparke igennem var desværre for stor, og bolden gik et pænt stykke over.
   Anden halvleg betyder omrokering i angrebskæden, da det står klart at Rune ikke kan fortsætte.  Lars K. rykker op i forreste kæde.  Organisationen lider dog ikke mærkbart af dette, og Dværgene sætter sig også fra anden halvlegs start på kampen.  WAW begynder at lade deres frustrationer gå ud over hinanden og formår ikke rigtigt at holde bolden på banen.  Dværgene var meget i boldbesiddelse, delvist fordi WAW gav en mængde indkast.  Dette må dog også tilskrives at Dværgene var gode til at holde presset når bolden var tabt.
    Med Stig på banen er indkast også en god ting for Dværgene.  Hans lange kast fremtvang flere farlige situationer.   Midt i halvlegen tøver den udmærkede dommer ikke, da Peter nedlægges i feltet.  Lars K. følte, efter succes med straffespark til træning, at det var en sag for ham, men ak!  WAW målmanden kommer mirakuløst ned ved roden af højre stolpe og afværger skuddet.  3-0 ville have lukket kampen midt i anden halvleg, men den farlige 2-0 føring blev en smule rystet af det brændte straffespark.  Rigtigt nervøst kunne det have være blevet, hvis ikke Christian havde haft en dobbelt feber redning på WAW’s bedste chance i kampen.  Ellers holdt forsvaret også i anden halvleg WAW på behørig afstand.
   Det afgørende mål til 3-0 kommer efter opspil i venstre side, bolden spilles fladt ind foran feltet, hvor den passerer både Troels W. og en WAW-back.  Den ender i højre side hos Lars K., der med et fladt skud imellem målmandens ben gør det til 3-0.  Hermed var der ikke længere tvivl om kampens udfald.  I de sidste minutter kunne det også være blevet til flere mål, men både Lars K. og Peter tog et par driblinger for meget i stedet for at skyde.  I kampens døende minutter blev det til endnu et godt gennemspillet angreb til Dværgene.  Peter finder med et godt skift Lars K. i højre side.  Han løfter den ind over forsvaret til den fremadstormende Bo.  Målmanden er dog hurtigt ude og blokere, og på returbolden kan Lars K. ikke rigtigt bestemme sig for lob eller skud, hvilket bliver til et hverken-eller-forsøg over mål.

Mål er for fodbold hvad Snehvide var for De Syv Små Dværge, og målene har Peter fået sat gang i.  Kampen mod WAW viste dog også et godt kollektiv, som ikke blot nød godt af Peters tryllerier i front, men også viste initiativ og selvtillid.  Alle havde mod på at få bolden og forsøge sig, hvilket gjorde at spillet virkelig kom til at flyde.  Alt i alt en af DSSD’s bedste kampe!

Trænerens vurdering:

Christian H. (10) - stod stærkt og reagerede lynhurtigt på stregen. Han fik ikke så meget at lave, men havde et par gode og vigtige refleksredninger.

Stig (10) - spillede klogt som venstre back, hvor Widar gav ham lov til føre bolden frem. Det slap han godt fra næsten hver gang og dækkede sikkert op uden de store falbelader.

Troels W. (10) - kom godt i vejen for meget af Widars opspil og spillede generelt sikkert - ligesom Stig uden at slå voldsomt store brød op.

Rune (u. b.) - blev desværre skadet efter kort tid, men nåede da at bringe Dværgene foran med et koket bagudspark inde på stregen.

Bo (9) - løb meget og løste den defensive opgave godt. Havde desværre ikke det helt gode overblik i det fremadrettede spil, hvor det blev til et par unødvendige boldtab.

Peter (11) - terroriserede igen modstandernes bageste linier med sin hurtighed og boldsikkerhed. Var rigtig, rigtig god til at få medspillerne sat i scene og scorede et misundelsesværdigt mål med kort aftræk.

Lars F. (10) - havde en af sine meget flittige dage, hvor han kom meget med i spillet i begge ender og fightede godt igennem. Var meget dygtig til at bide sig fast i modstanderne, når de forsøgte deres énmandsraids op ad banen.

Lars K. (10) - fik spillet alle pladser i løbet af kampen og løste sine opgaver godt. Også han var en stabilisator, specielt i defensiven, hvor han ligesom resten spillede sikkert og kontrolleret.

Kaspar (9) - havde lidt let spil overfor Widars pixi-forward, som blev håbløst betjent med lange bolde bagfra, som Kaspar uudfordret kunne ekspedere væk. Trænerens forsigtigpeter-taktik i anden halvleg førte dog til at han ikke kom så voldsomt meget med i opspillet.