De Syv Små Dværge - BK Vest Rødovre    3-3 (2-2)
Af Lars Knudsen

Så skete det utænkelige! Dværgene led sæsonens første pointtab. Det blev en kamp hvor vi smagte den medicin vi tidligere ordinerede; et meget kompakt forsvar, en stærk målmand og et par angribere, der havde noget nær 100% udnyttelse af deres chancer.
    Det hele startede ellers lovende. Peter og Claus lagde fra start et hårdt pres på BK’s bageste kæde. De erobrede bolden, og på Dværgenes første angreb kom Peter igennem til venstre for BKs mål og lagde sikkert bolden ind ved nærmeste stolpe.
    Herfra og de første ca. 20 minutter sad Dværgene fuldstændig på kampen. Søren K. skubbede bageste kæde langt frem, hvilket gjorde at holdet hang godt sammen og gjorde det nemt for midtbanen at erobre bolden. Samtidig var Dværgene energiske i nærkampene, hvilket gav anledning til en del piveri fra BKs store frontangriber.
    Scoringen til 2-0 kom igen fra Peters fod. Bolden blev spillet igennem i venstre og Peter kunne midt for mål udplacere den ellers velspillende BK målmand.
   Dværgene havde i denne fase af kampen masser af chancer og burde nok have lukket kampen til 3-0. Der manglede dog den sidste skarphed og heldet i afslutningerne. Søren K. var tæt på med et brag af et langskud, som BK’s målmand var helt ude ved venstre stolpe for at slå til hjørnespark. En løs bold faldt ned for fødderne af Per Saaby, der, givetvis overrasket over den pludseligt opståede chance, flugtede bolden over mål. Peter og Claus vedblev med at erobre bolde og kom frem til flere gode kontrachancer, hvor bolden som regel sneg sig forbi fjerneste stolpe.
   Efter ca. 20 minutters spil dømte den noget vege dommer et horribelt tyndt straffespark til BK. Dommeren mente at Troels havde skubbet BK angriberen i en hovedstødsduel. Det var der overhovedet ikke tale om. BK havde dog brokket sig en del over frispark, de mente sig snydt for, og det lod dommeren sig åbenbart påvirke af. Det var anden gang i denne sæson at vi har indkasseret et tyndt straffespark i en sådan situation. Bo påpegede, at der givetvis havde været et dommerseminar, hvor man havde indskærpet at skub i feltet giver straffe. Fremover bliver det noget med at holde armene ned langs siden i den slags dueller.
   Dværgene følte sig dog stadig ovenpå, og Stig blev på forhånd rost for at redde straffesparket. Det ansporede åbenbart BK skytten til at gøre sig ekstra umage. Bolden blev sat utageligt i det højre hjørne.
   Herefter gik Dværgenes organisation noget i opløsning. Backkæden kom til at stå længere tilbage og frontkæden vedblev med at ligge langt fremme. Det gav det tomrum midt på banen, som tidligere har været vores svaghed og hvor Lars K. forgæves forsøgte at bide sig fast og få holdet til at hænge sammen. BK’s farligste mand kom flere gange i høj fart fra venstre side af egen banehalvdel. I disse situationer overløb han vores frontkæde og kunne derfor skære på tværs af tomrummet foran backerne.
    Det var en sådan situation, der førte til BK’s udligning. Lars K. burde dog have forhindret målet, da BKerens træk bliver for langt. I stedet for bare at losse bolden til indkast forsøgte Lars at tage bolden med sig, hvilket mislykkedes totalt. BKeren kvitterede med at prygle bolden op i fjerneste målhjørne.
   Det latterlige straffe satte BKerne i gang, og de sidste 10 minutter var Dværgenes organisation skidt. De to hold kunne således gå til pausen med 2-2.

Anden halvleg. Dværgene presser igen på og er meget i boldbesiddelse. BK Vest havde dog fået organiseret deres forsvar noget bedre. De stod meget langt tilbage på banen, men var til gengæld nærmest uigennemtrængelige, når vi kom til straffesparksfeltet. Held havde vi heller ikke rigtigt i denne fase. Der var flere gode skud, som BK forsvaret blokerede tæt under mål. Det var i denne fase at BKs spil vakte mindelser om Dværgene fra en sæson eller to siden. Trods Dværgenes presspil fortsatte BK med at spille bolden rundt mellem forsvarerne og havde på den måde en hvis succes med at trække kampen ned i tempo.
   Midt i halvlegen lykkedes det dog Peter at erobre bolden midt for BKs mål. Peter havde noget nært frit løb, og BKeren hiver ham i trøjen. Dommeren takserede korrekt situationen til gult kort. Peter sparkede selv frisparket, men endnu engang kunne en BKer sætte et ben i vejen og afværge endnu en scoring.
    Overtalssituationen udløste dog alligevel målet til 3-2. Jairo erobrer bolden og fører den op i venstre side. Han stopper op og glider på den måde af på sin modstander og splitter BK forsvaret med en perfekt aflevering i dybden til Peter. Peter vælger at tage trækket bag om forsvareren, der sparker benene væk under ham. Et klokkeklart straffespark, hvilket dommeren da heller ikke tøver med at dømme. Sært nok fandt BKerne anledning til at beklage sig over kendelsen. Peter overlader sparket til Saabye, der sikkert placerer bolden i højre side af målet.
    Så burde den kamp egentlig have været afgjort. BK havde ikke rigtigt haft nogen chancer i anden halvleg, og det meste af spillet havde tilhørt Dværgene. BK formåede dog, imponerende nok, at vende kampen endnu engang. I en situation parallel med målet til 2-2 kommer deres farligste mand igen stormende fra egen venstre side og skærer på tværs af vores organisation. Han finder en relativt umarkeret frontangriber, der vender rundt og sparker bolden utageligt op i nærmeste krog.
   I slutfasen kom gemytterne noget i kog da BKs angriber i en hjørnesparkssituation gav Troels en albue. Dommeren fik dog dæmpet gemytterne, og Dværgene holdt sig nogenlunde rolige over for denne svinestreg.
   I de sidste minutter pressede Dværgene som gale for at fremtvinge en afgørelse. Lars K. trak ned i midterforsvaret og Søren K. trak frem som targetmand i feltet. Det var ved at give pote. Stig spiller et målspark kort til Lars K. der slår bolden op i feltet, hvor Søren K. kan heade tilbage til Claus. Endnu engang var der dog en hær af BK forsvarere i vejen. Det intense Dværgepres var dog lige ved at give en total blottelse bagude. Lars K. kom nærmest til at stå alene tilbage og bliver sat under pres på en lang bold. Lars kommer dog først på bolden, men afleverer lige i fødderne på en BK angriber. Lars tilbageerobrer bolden med en hård tackling - som han selv mente var ren, andre mente han burde have været udvist - og spiller bolden frem ad banen. Her kommer Claus og Søren K. frem til en to mod én situation og kunne måske have afgjort kampen. BK angriberen rejste sig dog ikke efter Lars’ tackling, og på appel fra BKerne stoppede Søren angrebet, så den skadede mand kunne hjælpes af banen.
   Det var hvad det blev til. For første gang i sæsonen spillede vi uafgjort, ironisk nok over for en spillestil vi tidligere selv inkarnerede. Vi burde have vundet, spil og chancer taget i betragtning, men har nok også godt af at lære at vi altså ikke har vundet kampene på forhånd. Vi lod os i kampens løb gå alt for meget på af dommerfejl, brok fra modstanderne og det faktum at det ikke lykkedes os at score de mål vi plejer. Vi kan se frem til flere tætte kampe, så det er vigtigt at vi kan holde en positiv attitude når vi møder modgang. På den måde kan det være meget godt at vi kom lidt ned på jorden igen.

Trænerens vurdering:

Stig (9) - var sagesløs ved de tre mål, men virkede ellers ganske sikker i indgrebene.

Jairo (8) - havde svært ved at komme ind i kampen på de tre bagerste pladser, men stod generelt godt fast i nærkampene, som han dog en gang imellem tøvede med at gå ind i.

Troels (7) - klarede sine defensive opgaver udmærket, men var slem til at lade sine frustrationer gå ud over andre.

Saaby (9) - skulle bruge et straffespark før det lykkedes ham at komme på tavlen og var generelt uheldig med sine afslutninger og afgørende afleveringer. Det defensive arbejde var dog ærefrygtindgydende.

Claus (9) - sled hårdt i front, hvor han var stærk som bølgebryder, mens det ikke i så høj grad lykkedes at komme frem til gode afslutninger.

Peter (10) - startede med at luske to mål ind og var generelt den klart farligste Dværg. En gang imellem var der måske tendenser til at lade frustrationerne tage over.

Lars K. (8) - havde en af de dage hvor bolden tog en knold hver gang den kom i nærheden af ham, men kompenserede i nogen grad ved at arbejde meget hårdt for sagen.

Søren K. (10) - havde godt fat i sin styrmandsrolle og var yderst hørbar. Formåede også at være et farligt angrebsvåben da han til sidst løb helt frem i front.

Ulrik (8) - var som flere andre også noget tøvende i nærkampene, specielt i første halvleg, men fik dog efterhånden ædt sig ind i kampen.