Skovmand Bros. - De Syv Små Dværge   2-7 (0-3)
Af Søren Kirkeby

Kristi Himmelfartsdag spillede Dværgene forkamp til Pokalfinalen på Østerbro mod Skovmand Bros FC. Kampen var af DAI blevet vurderet til at være en såkaldt ’high risk-match’, og man havde set sig nødsaget til at afvikle kampen bag pigtrådshegn på et militært område. Om det var fordi banen først skulle ryddes for miner, vides ikke. I hvert fald blev den sat i gang med ti minutters forsinkelse.
    Det skulle hurtigt vise sig at blive en formssag for Dværgene, der fra kampens start var over sagesløse Skovmand Bros FC. Afleveringerne sad som de skulle, og når bolden endelig blev tabt, blev der lynsnart etableret et tungt pres på de usikre forsvarere.
    Det varede da heller ikke længe før Peter med sit 10. sæsonmål fik putten bolden i rusen. Langelænderen, der i sin tid var i Roald Poulsens og OBs søgelys, fik dermed sat en tyk streg under, at han agter at beholde topscorerværdigheden i denne sæson. Per Svop, der senere kunne hylde ’de stribede’ i Parken, ville dog ikke stå  tilbage for Peter og lod startskuddet for denne fremtidige fynske helligdag lyde. To kasser fra hans støvle inden pausen afgjorde kampen næsten inden den var begyndt.
    Lige inden halvlegsfløjtet kunne Svop have hentet sit hattrick, men han fik ikke kroppen ind over bolden og måtte se sit skud flyve et godt stykke over tværribben. På trods af den ikke-spillende træner Bos formaninger gik Dværgene i den grad ned i tempo. Udfordringen ved Skovmand Bros FC var simpelthen for lille. Motivationen hos Dværgene var væk.
    Lars Knudsen udnyttede sikkert et straffe begået mod Peter til stillingen 4-0. Herefter fik Skovmand Bros FC fat i den lange ende og scorede to gange bag Stig, der ellers godt kunne have haft liggestolen med til fodbold. Mere havde han ikke at lave.
    På trods af de to scoringer, var der ikke tvivl om kampens udfald – kun cifrene. Søren scorede kort efter på et langskud fra egen halvdel. Peter, som havde generet målmanden, kaldte det straks en indøvet detalje. Alle andre ville nok mene, at det var et gedigent drop. Og målmanden var ikke færdig med at forære os mål. Han burde have snuppet Peters langskud, men fik i stedet fumlet bolden i nettet til 6-2. Claus lukkede og slukkede kampen efter et herligt samarbejde med Peter til slutstillingen 7-2.
    Per Svop kunne efter kampen smykke sig med titlen Dagens Dværg og med god samvittighed følge OBs march mod pokaltitlen i Parken. Det var ved Gud fynboernes Kristi Himmelfartsdag på Østerbro.

Referentens vurdering:

Stig (8) - Efter nogle gode kampe kom Stig ned på jorden igen med en præstation på det jævne. Havde ikke meget at lave, men tog sig en lille blunder ved Skovmands andet mål.

Søren A. (8) - Kæmpede som altid indædt og havde udmærket fat i sin direkte modstander. Skilte sig dog af og til halvskidt af med bolden.

Claus (9) - Scorede Dværgenes flotteste mål og var derudover en kilde til evig uro i Skovmands svage defensiv. Sled med sin gode fysik modstanderholdet op og gjorde livet lettere for resten af frontkæden.

Peter (9) - To mål af Peter er efterhånden blevet en god vane, og samtidig er hans kvaliteter som offensiv dirigent uvurderlige for Dværgene. Uden egentlig at være på toppen beviste Peter med både mål og assists sin vigtighed for holdet.

Lars K. (9) - Anføreren spillede en udmærket kamp i frontkæden uden dog at spille sig ud. Scorede sikkert på straffe, da dommeren pegede på pletten.

Per Svop (10) - Dagens Dværg med to kasser. Spillede helt i front og havde det – på grund af egne kvaliteter – nemt mod Skovmands uorganiserede forsvar. Kunne med lidt held have scoret mål nummer tre og fire. Flot indsats.

Søren K. (8) - Udmærket organisator i starten af kampen, men faldt i kadence i lighed med resten af holdet i anden halvleg. Kunne med lidt snilde også have forhindret Skovmands to mål.

Lars H. (10) - Sæsondebuterende med en brav indsats som venstre back. Udnyttede sin hurtighed til fulde og var deraf den mest offensive part i backkæden. Havde desuden gode afleveringer fremad banen.