De Syv Små Dværge - 100 Dages Klubben    1-9 (1-3)
Af Christian Holstein

Det er blevet mig pålagt at skrive et referat af lørdagens nedsabling... gys, gru, og tænders gnidsel. Fortrængningsprocessen må desværre vente, til det sidste punktum er sat.
    Ingen havde vel forventet en let kamp mod A-rækkens tophold. Men at vi efter de ti første famlende minutter, hvor holdene blot følte hinanden på tænderne, begyndte at lægge grunden til en desintegration i langsomt tempo, var dog overraskende for Dværgene, der igennem sæsonen har bygget mangen sejr på et solidt kollektiv, krydret med enkelte individualisters heldige udfoldelser.
    I en kamp, der bød på en regn af fodboldmæssige uheld, var det første skridt på derouten stakkels Søren Kirkebys soloulykke nede ved det venstre hjørneflag. Vi håber, at det er mindre alvorligt, end det umiddelbart så ud, og samtidig er det nok svært at undervurdere betydningen af Kirkebys tidlige afgang fra valpladsen for kampens videre forløb.
    3 minutter senere lå bolden i Dværgenes net efter en tværspilning og en blød udplacering af Christian. Dværgene var dog, på trods af tabet af deres stærke ankermand i det bageste forsvar, langt fra knækket på daværende tidspunkt, og selvom 100-DagesKlubben kom på 0-2, bed vi godt fra os. Dette blev effektueret i en god frispilning fra Saaby til Rune, der behersket, med højre yderside, reducerede til 1-2 bag en hjælpeløs målmand.
    Første halvleg bød overordnet på enkelte gode fodboldmæssige momenter og fremadrettet spil fra Dværgenes side. Saaby var endvidere tæt på at udligne med et elegant, men for kraftesløst chip over en liggende målmand, der blev reddet på stregen af de fisseløses stærke bageste mand ('de fisseløse' jf. 100 Dages Klubbens underholdende kampsang, der ifølge forlydender inspirerede til klubnavnet).
    Desintegration i langsomt tempo blev dermed først for alvor et tema for kampen, da Christian kort før pausefløjt ikke kom hurtigt nok ned til et dykkende skud fra en spids vinkel i højre side, og 100 Dages Drengene kom på 1-3.
    Referenten har ingen erindring om taktiske ændringer i pausen, og der var stadig en god portion gå-på-mod at spore hos Dværgene, som efter spil og chancer lidet kunne ane, at der var flere - mange flere - små katastrofer i vente.
    2. halvleg startede således med to hurtige scoringer til 100 Dages Klubben, hvorefter det meste af Dværgenes spil gik op i hat og briller og boldtab. Halvlegen mindede i det hele taget en del om ishockey med konstant power-play, selvom vi numerisk var lige mange på hvert hold. De fysisk stærke, hurtige, boldsikre og uhyggeligt mobile fisseløse spillere holdt simpelthen legestue med os og scorede nærmest efter behag. Efter kampen måtte der følgelig en forespørgsel hos dommeren til at fastslå omfanget af ydmygelsen, som blev på 1-9 til fordel for det kommende Mesterrække-hold.
    Nå, Dværge... det er ingen skam at tabe til et bedre hold... og blablabla... vi må videre i teksten og sørge for at banke Boca Seniors på søndag.

Trænerens vurdering:

Chr. H. (8) - havde et par udmærkede redninger i starten af kampen, men efterhånden som målene begyndte at vælte ind, forsvandt noget af selvtilliden forståeligt nok.

Søren A. (7) - skilte sig lidt usikkert af med bolden i starten af kampen og havde også svært ved at dæmme op for de bevægelige 100 Dages-folk, men viste dog en vis kampånd og forsøgte at gøre sig gældende i alle 60 minutter.

Troels (8) - havde også en del problemer med at dæmme op for de dybe løb bag sig, men blev heller ikke hjulpet meget i løbet af kampen.

Saaby (8) - prøvede nok til sidst at gøre forskellen for meget på egen hånd og ikke som en del af holdet. Var dog stadig vores klart mest farlige brik frem ad banen.

Bo (8) - formåede egentlig at få meget god sammenhæng i sit spil med bolden, men svigtede til gengæld voldsomt med hensyn til at holde kæderne sammen.

Rune (8) - viste udmærkede ting med bolden, men formåede - som de andre folk i front - ikke rigtigt at få styr på presspillet.

Claus (7) - kæmpede udmærket for sagen, men virkede noget ude af kampform og blev aldrig rigtigt dus med bolden helt i front.

Søren K. (u.b.) - ønskes god bedring, for den hurtige knæskade så desværre lidt slem ud!

Stig (9) - viste stort overblik i sit defensive spil og fik brudt mange angreb. Samtidig var fremspillet godt, og han gik godt med i mange kombinationer, men man kunne nok have brugt en del mere lyd bagfra, hvor forsvaret endte med at spille meget hver for sig.