De Syv Små Dværge - AC Hegemonia    2-2 (0-1)
Af Christian Holstein

Der var fyrig forårsstorm, vinden ruskede og peb, da Dværgene indfandt sig på bane A i Kløvermarken lørdag den 4/4 i det Herrens år 2003.
    Modstanderne var AC Hegemonia, og taktikken var klar: Kør bolden rundt på jorden og sørg samtidig for at holde på hat og briller og løse tænder.
    Dværgene lagde godt ud efter trænerens devise, og der sporedes ingen sæsonstartvanskeligheder.
    Efter denne deltagers mening var spilovertaget, særligt i begyndelsen af første halvleg, ret klart, og et begrundet håb om sejr kunne næres. Hegemonen var altså til at tale med, og de havde i de første 20 minutter kun ét reelt tilbud, der gik forbi, mens Dværgene havde 2-3 chancer, der dog fik samme skæbne.

Et stykke inde i 1. halvleg skete så det, der ikke måtte ske. Manglende koncentration slog igennem, da Christian besluttede sig for at give Hegemonia en fair chance for at komme rigtigt ind i kampen og afleverede blødt til Troels, der kom under pres og ikke fik sparket væk. Så stod det 0-1 til Overherredømmet, hvilket fra denne vinkel ikke var helt fair.
    Dette tog dog kun i et kort øjeblik modet fra Dværgene, der fortsatte det gode spil, på trods af den horrible medvind, der gjorde længere afleveringer til det rene hasard. Medvinden var ingen fordel for Dværgene, og det blev ikke til flere chancer til nogle af holdene.
    Den første halvleg i A-rækken sluttede således på en smådeprimerende måde, der for n´te gang kan være med til at understrege, at de små marginaler betyder en hel del i fodbold. Overvægt i spil og chancer, men bagud.

2. halvleg startede godt, der blev kæmpet for hinanden hos Dværgene, men dette affødte ikke de store chancer indtil det 10. minut, og da var det i den forkerte ende. Et dybdeløb med en lang bold frem blev afværget af Christian, der allerede var i gang med at modtage medspillernes ros, da noget, der stadig kan diskuteres, skete.
    Bolden smuttede ud under den uheldige målmand, flere meter, hvilket forståeligt nok skabte en del opstandelse i Dværgenes straffesparksfelt. Uheldigvis var en Hegemonia-dreng først på bolden og kunne sparke den i det tomme mål. Der blev fra Dværgenes side appelleret kraftigt for frispark, men det gad dommeren godt nok ikke høre på. Fra denne deltagers synsvinkel var der ingen tvivl om frisparkets berettigelse, og det skal dertil siges at undertegnede var ret tæt på situationen. 0-2, og nu var gode dyr rådne.
    Dværgene fortsatte dog uden at blinke, og tre minutter senere i den kamp, der ellers mere og mere lignede enhver Dværgs mareridt, fik vi tildelt et straffespark.
    Hvorvidt straffesparket var en kompensationskendelse for det manglende frispark minuttet før i den anden ende, var det svært at se fra mit udsynspunkt nede bagerst, men Bo bestred dog bagefter, at dette skulle være tilfældet, og han må jo vide det som den fodboldkapacitet han er. Diskussionen lukkes hermed.

Per Saaby scorede halvsikkert, og Dværgene begyndte at huske på det, vi nok egentlig hele tiden havde haft en fornemmelse af: Hegemonen var i virkeligheden en kolos på lerfødder. I hele 2. halvleg var der blevet kæmpet forbilledligt fra Dværgenes side, men nu fik intensiteten lige et ekstra hak. Det var ærligt talt smukt at se på, og holdmoralen gav i sidste minut bonus. Efter klumpspil med mindst fire Dværge stående praktisk taget inde i Hegemonias mål fik Claus sidste fod på bolden, og Rune dernæst den allersidste, og uafgjort var en kendsgerning, så mareridtet blev afværget. Claus fik tilskrevet målet, eftersom Rune jo stod inde i Hegemonias mål, da han ramte bolden.

2-2! Og der var knap tid til at give bolden op, før kampen blev fløjtet af af den dumme, dumme dommer, der skulle nå i Synoptik. Ærgerligt nok, idet det for denne deltager så ud som om, vi var tændte nok til at score mål på stribe det følgende lange stykke tid.

Kampen var overordnet set en lidt blandet fornøjelse, med vanskelige omstændigheder og uheldige indslag, men på den anden side med gode takter og god Dværgefight. Den vigtigste pointe, der i denne forbindelse skal fremhæves, er dog, at vi har spillemæssige kvaliteter til sagtens at kunne være med i A-rækken.

Trænerens vurdering:
Chr. H. (9) - var god til at holde de vildtflyvende bolde i vinden, men havde også et par småproblemer med at skille sig af med bolden.

Troels (9) - var god mand mod mand og fik også et par gange overskud til at komme med frem. Havde dog lidt flere problemer med at få bolden rigtigt frem.

Saaby (10) - havde ikke så voldsomt meget at lave allerbagerst, men gav flere prøver på sine gode ryk bagfra og var først og fremmest en rigtigt god indpisker som vikarierende anfører for Søren Kirkeby.

Bo (9) - fik efterhånden rimeligt godt fat i den defensive midtbane, hvor det dog - specielt i starten - kneb med at få afleveringerne til at ligge præcist.

Rune (8) - stred på en uvant plads helt i front, der nok kræver lidt mere tilvænning, men løb godt og viste god fighterindstilling.

Claus (10) - var en fremragende oprydder nede bagved på de mange lange bolde og kom også til at blive den afgørende faktor i at fremtvinge det ene point da han rykkede frem til sidst.

Peter (9) - virkede lidt præget af sin forkølelse og havde ikke så nemt ved at få spillet til at glide, men havde momentvis nogle af sine sædvanlige gode ryk.

Stig (9) - spillede igen en gang fornuftigt forsvarsspil, denne gang så i venstre side, men var ikke så voldsomt ivrig for at komme med frem på kanten.

Hasholt (9) - var som altid mand for en solid indsats og pressede Hegemonierne godt, men kom ikke rigtigt frem til at lave de afgørende ryk.