Boldklubben H - De Syv Små Dværge   3-5 (2-1)
Af Peter Hansen
Dværgene drog til Valby Grundlovsdag og indkasserede fortjent tre point mod Boldklubben H på en god fight og tro på egen overlegenhed.
    Lige før kampstart var Dværgene dog fuldstændigt rystede og desorienterede. Den indledende skudtræning og de obligatoriske indlæg var overstået, og der var kun ét minut til, at kampen skulle gå gang. Men hvor var cheftræneren? Hans fravær skabte en sitrende nervøsitet, og Dværgene kunne nærmest ikke tro, at det utænkelige var ved at ske: Bo var taget i Kløvermarken i stedet for Valby Idrætspark. To minutter før kampstart kom Bo dog susende på sin røde jernhest. Med bukserne nede om knæene nåede han lige at sætte holdet og håret, og i øvrigt fremlægge det taktiske oplæg, som endnu engang placerede undertegnede som venstre back.
    Fra kampens start satte Boldklubben H sig fuldstændigt på kampen. De var Dværgene teknisk overlegne og kunne spille sig på kryds og tværs af Dværgenes passive midtbane og forsvar. Boldklubben H skulle dog have hjælp fra Dværgene til at komme foran 1-0. Efter pres fra Boldklubben H sparkede Claus bolden væk fra målstregen. Uheldigvis ramte bolden Stig i solar plexus og røg direkte tilbage i målet. Stig og Dværgene var rystede, i græsset, nede og forvirrede.
    Efter et par udskiftninger og omrokeringer lykkedes det dog relativt hurtigt at udligne til 1-1. Efter et ganske kort overtag i spillet modtager undertegnede, nu som angriber, bolden på en stikning fra Per Saaby. Bolden behandles kælent med venstre pote, løbet fortsættes, til der er plads til venstre for deres midterforsvar, og bolden rammes endelig på en sådan delikat måde, at den nogle meter fra feltet brækker i luften og smyger sig ind i venstre hjørne uden chance for en sprællende, men dog i øvrigt fantastisk spillende, målmand.
    Desværre for Dværgene resulterer udligningen ikke i bedre spil. Boldklubben H kommer legende let og ganske flot på 2-1 på et mønsterangreb, hvor Dværgenes midtbane og forsvar foldes og klippes, som var det papirspynt til en Grundlovsdagsfest eller det danske landsholdsforsvar på glatis mod Kroatien. Boldklubben H skiftede spillet fra side til side og smed endelig bolden indover til en fuldstændig uopdækket lille og gummiskospillende sukkerdreng, som satte pandebrasken på og headede bolden ind fra kanten af feltet. Det mål chokerede Dværgene noget, idet det dels faldt lige før pausen og dels så ud som om Boldklubben H kunne score, som de havde lyst til.
    Efter nogle taktiske dessiner i pausen og ikke mindst en lille peptalk om at bruge vores fantastiske fysik mod et mandskab, som tilsyneladende kun kunne stå halvdelen af distancen rent fysisk, kom vi fænomenalt tilbage i kampen umiddelbart efter anden halvlegs start. Undertegnede kunne således fortjent heade bolden ind til 2-2 på et præcist og hårdt sparket hjørnespark fra en fodsikker Stig.
    Ikke mindst takket være Per Saaby, som endnu engang viste sine store lunger, gode fysik og sublime spilforståelse, lykkedes det Dværgene at sætte sig på hele anden halvleg og vende et truende nederlag til en af sæsonens største moralsk opbyggende sejre. De velgennemspillede angreb var rigtig mange, så her bliver der kun plads til at nævne det hattrick, som Per Saaby stod for.
    Målet til 3-2 sparkes sikkert ind tæt under mål på et glimrende opspil, hvor deres forsvar spilles helt tyndt. Målet til 4-2 sættes koldblodigt ind bag en sprællende kopi af Schumacher, der ikke helt kan time sin kropstackling – i stedet for at tage udfordringen op, driblede Per Saaby som en selvfølge udenom og trillede bolden i mål. Det skal fremhæves, at chancen opstod efter en energisk powerindsats af Lars Fremerey, som ’dribletacklede’ sig vej igennem tre mand. Målet til 5-2 havde en velspillende og boldsikker Ole Eigaard en afgørende hæl med i. Ole holder flot fat i bolden, og på det helt rigtige tidspunkt spiller han med hælen Per fri, så han på en tro kopi af det foregående mål kan bringe Dværgene afgørende i front.
   Sejren var hjemme, og skidt med at Boldklubben H’s iltre englænder kunne reducere til 3-5 direkte på frispark. Kampen efterlod stor selvtillid blandt Dværgene. Vi havde vist, at vi kan komme igen efter at have været bagud to gange og tage initiativet fra et rigtigt godt mandskab ved at være vedholdende og indædt overbeviste om at ville vinde.

Trænerens vurdering

Chr. H. (9) – kan måske lastes en smule for BKH's tredje mål på en dødbold, men var ellers i sit vanlige sikre hjørne med ivrige indgreb og godt med lyd på.

Ole I. (9) - havde lidt problemer med at få bolden til at opføre sig som han ville, men var som altid en garant for en yderst energisk indsats med stor offervilje.

Saaby (11) – satte sig monumentalt igennem som anfører og matchvinder i anden halvleg, hvor han nærmest ene mand løb BKH i stykker og satte tre mål ind. Viste for alvor hvad han betyder når vi skal vinde kampene på arbejdsindsatsen.

Bo (8) – Fik ikke styr på så meget på midtbanen, men fik dog i løbet af kampen pillet lidt af glansen af BKH's spilstyrere på midtbanen, så vi fik frigjort nogle offensive kræfter.

Claus (10) – var tilbage som forsvarsstyrmand og var igen yderst værdifuld i at sætte sig igennem over for et godt kombinerende modstanderhold, der teknisk lige lå en klasse over os.

Peter (10) – scorede i al ubemærkethed endnu engang et mål der må kandidere til Årets Mål, men husker måske ellers mest kampen for at starte som venstre back. Hvor han i parantes bemærket fik sat ualmindeligt meget tryk på vores fremstød over kanten.

Lars F. (11) – leverede en energisk indsats ud over det sædvanlige, som kulminerede med at han tacklede sig gennem 3 mand, fra eget felt til modstandernes, med bolden på fødderne og kunne lægge op til et meget afgørende mål.

Stig (10) – udmærkede sig som en forudseende, boldsikker og pålidelig defensivspiller, som giver en ekstra dimension til vores forsvarsspil med sine sikre indgreb og kreative afspil.

Ole E. (11) – var dagens lille fund som angriber. BKH havde tydeligvis svært ved at lure ham, og hans evne til at holde på bolden i front gjorde at vi fik flere spillere med i angrebene end vi er vant til. Indsatsen kulminerede i et smukt oplæg med hælen til det sidste mål.