Den Gule Far - De Syv Små Dværge   1-4 (0-3)
Af Rune Stefansson
Klassekamp! Og kassekamp. Hele ti tilskuere havde fundet vej til sidelinjerne på det solbeskinnede, men hullede Valby-græstæppe – årets sidste kamp. At vi således var femten rigtige Dværge til stede, suppleret af familie og kærester, gjorde sejrssangen til en, om ikke andet, så i hvert fald lydstyrkemæssig konkurrent til Kaizers Orchestras dobbeltkoncert i den forløbne uge, og trænerens lufttur sparede ham for at bruge tyve millioner dollars på rumturisme, når han bliver gammel. Hvad intet dog tyder på, at han bliver foreløbig. Efterårssæsonen har ikke givet Saaby grå hår på hovedet (måske skulle han dog begynde med hår i det hele taget), for som vi har spillet på det seneste, må det være et behageligt bijob at være træner.

Nå, en lille refleksion, før vi kommer til et kort referat af kampen – se i øvrigt de retfærdige bedømmelser af de individuelle præstationer, proppet med plusord, ros og roser til samtlige aktører i de nedslidte Dværgetrøjer: Der er spillere, som husker kampene i detaljer bagefter, og så er der spillere, der lever intenst i nuet (på banen i hvert fald). Referenten, der hører til i sidste kategori, kan derfor ikke yde fuld retfærdighed til de flotte mål (men er blevet hjulpet lidt -red.).

Nok om det, og fuld fart på kampen fra første dommerfløjt. 1-0, 2-0 og 3-0 i en hast. Storebror Saaby er første mand for en bold i maskerne efter et foæret friløber, han selv kan fortælle mere om. Lillebror Billed- og Boldkunstner Saaby pumper læderet ind bag den meget lille Gule Far i målet til 2-0, efterfulgt af en stolt løbetur ned langs sidelinjen med fingerkys ud til C-tribunen. Dværgene kæmper i øvrigt forbilledligt og spiller godt sammen. Modstanderne virker skræmte.

3-0 bliver det ved et langt opspil fra Ole E. til Brian, der vender rundt på en frokosttallerken fuld af sennep og ketsjup, så glat går det, jonglerer bolden med fod og bryst og sender den forbi en aldeles chanceløs målmand, overlegent som en Zlatan Ibrahimovic. (For sammenligningens øvrige konnotationer, se den meget storebroragtige vurdering af lillebrors præstation). Tiljublet løbetur ned langs den anden sidelinje, allerede nu ikke langt fra at blive kåret som Dwarf of the Match.

Referenten scorer så inden halvleg årets eneste mål. Uselvisk sender Brian et frispark fra en ellers god, men lidt skæv position hen mod Rune, der står en meter fra bagstolpen. Fuldstændig overrumplet får han med fodsålen møvet den lige ind over stregen, uden chance for de lige så overrumplede modstandere. Dommeren ser bister ud, kalder bolden tilbage og mumler, at han havde sagt ”vent lige” inden Brians tredje genistreg i denne halvleg. Nå, nu er målet i hvert fald dokumenteret i Dværgenes evige web-arkiver, og kan det udelukkes som Årets Mål 2005?

Anden halvleg åbner med hårdt arbejde og hårde tacklinger. Dommeren er ved at miste det greb, han muligvis på et tidspunkt har haft på kampen. Vistnok Brian dribler overmodigt foran vores eget mål, Svop saver manden i feltet, og Christian er chanceløs på straffet, der slikker stolpen på vej ind over stregen.

Forløsningen kommer mod slutningen af kampen, hvor Saaby ender nederst i en bunke Dværge efter en klar kandidat til årets suveræneste mål: frispark fra toogtyve meters afstand (cirkatal -red.) midt for mål, kort og hurtigt tilløb, og bolden sidder præcist i krogen! Claus Jensen værdigt. Mål i krydset er nu en gang fodboldens svar på det gyldne snit i kunsten – der er noget på én gang overnaturligt, naturligt og skæbnebestemt over det. Som om man vidste det på forhånd.

Tak for i år, Dværge!

0-1 Per Saaby
0-2 Brian
0-3 Brian
1-4 Saaby

Gult kort
Svop

Startopstilling
Christian

Svop
Ole E.                Lars K.

Brian    Saaby

Ole I.

Bænk:
Kaspar (c.back)
Rune (v. back)
Lars F. (h. midt)

Dagens Dværg:
Brian


Trænerens vurdering

Christian (9) - På trods af det tonstunge hår og den sene ankomst stod Christian en god kamp. Både i luftrummet og langs jorden blev der taget, hvad der skulle, og kun et straffe kunne passere Christian. Vi håber at han får fodtøjet i orden, så han igen til næste år kan være den sikre sidste skanse, som er så vigtig for roen i spillet på et hvert fodboldhold.

Kaspar (9) - Med spektakulære indgreb og stort vovemod gik vores anfører forrest i de pressede situationer når det rigtigt brændte på foran Dværgenes mål. Der skal meget til før der slipper noget igennem hos vores største Dværg.

Ole I. (9) - manglede lige det sidste i sine afslutninger for at slutte året af med bravour, men det er stort set også det eneste der trækker ned, når Ole skal se tilbage på sæsonen, og det med stolthed. Næsthøjest karaktergennemsnit af alle Dværgene og et suverænt eksempel på, hvordan man bedst udnytter de kvaliteter, man nu engang besidder. God kamp, god fight og god sæson.

Saaby (10) - spillede en af de for sjældne rigtigt gode kampe, hvor han fik sat sig igennem på den centrale midtbane og styrede spillet med præcise afleveringer begge veje. Holdt niveauet kampen igennem mod de til tider hårdt spillende modstandere og afsluttede dagen med et lige så sjældent lækkert direkte frisparksmål. Lidt for meget fumledribleri i farlige situationer forstyrrer dog indtrykket af en god præstation.

Rune (9) - Ærgerligt for Rune at sæsonen skal slutte, når han nu rammer bolden så godt i øjeblikket. Både frispark og hjørnespark lå, hvor de skulle, og hvis det ikke havde været for en usandsynligt svag dommer, så havde Rune også fået mål ind på kontoen. Synd, for det har Rune fortjent med det efterår han har leveret.

Fremerey (9) - Der blev delt ud både til højre og venstre, og det er unægtelig fantastisk at se den vel nok mindste dværg gang på gang fighte sig til den ene bold efter den anden over for langt større modstandere. Lidt mere styr på presspillet, og Fremerey kan se frem til endnu flere kampe i forreste række.

Lars K. (10) - spillede en god kamp i marken med sikre pasninger og god fight. Havde en tendens til at være meget offensiv, men det blev der hurtigt vendt rundt på, da Christian blev skadet. På med handskerne og børen og frem med et par pragtredninger, der holdt Den Gule Far fra for alvor at få den sidste selvtillid, de manglede i slutfasen, for at nærme sig Dværgene. Tak endnu en gang, Lars.

Svop (9) - Som central spiller i både forsvar og på midtbanen gjorde dagens bisse det godt, og der blev både dirigeret og gået til stålet, akkurat som træneren ønsker det. Vi håber at der bliver tid til endnu flere optrædener i det nye år for Dværgene.

Brian (10) - To pragtmål, god fight og forbilledlig energi på banen bringer Brian op nær en topkarakter. Men der er en fin grænse mellem at opildne sine medspillere til at yde lidt mere og så være et brokkehoved med for mange negative kommentarer. På dagen var der efter trænerens mening lidt for meget af det sidste, og det trækker ned. Det piller dog ikke ved at Brian har haft en suveræn sæson og er klar kandidat til Årets Spiller.

Ole E. (9) - Selvom Ole spillede på den lidt uvante backposition, så var det ikke umiddelbart til at se, at det ikke er her, at han er vant til at slå sine folder. Stærkt markeringsspil og god på fødderne. For ikke at glemme den lækre lange aflevering til Brians 2-0 scoring. Havde det ikke lige været for en driblestærk Gul Far, som var Oles direkte modstander, ja så havde karakteren set anderledes ud. Ole var for øvrigt ikke den eneste, der faldt for de mange skudfinter…