De Syv Små Dværge - Holmen Okay

2-0 (1-0)

Vi havde smugkigget på Holmen Okays resultater og var lidt foruroligede. De var strøget gennem B-rækken sidste år med en målscore på 70-24, og oprykkerhold er jo ofte de sværeste at have med at gøre. Det var således et sæt spændte Dværge som stod klar i Kløvermarken søndag formiddag, og det blev ikke mindre spændt af at målmand Christian lige måtte vækkes pr. mobil tæt på kickoff, så vi måtte starte med en noget alternativ målmandsløsning.

Løsningen blev at Peter startede mellem stængerne, da han proklamerede at han alligevel havde en dårlig ankel og ikke kunne sparke igennem. Det kunne man nu ikke se da han først kom ud i marken, men på mål gjorde han det nu også fint i det kvarters tid, som det blev til, så ondt i armene kan heller ikke have haft. Da Christian dukkede op, havde Peter i hvert fald ikke nået at være i problemer. Og det fik han heller ikke, da han efterfølgende blev rykket op på sin noget mere naturlige forwardplads.

Holmen Okay viste sig såmænd som et ganske sympatisk bekendtskab. Og hvis vi havde forventet nogle hårde nitter på vej op gennem rækkerne, så tog vi fejl. I stedet var det faktisk Dværgene som var de hårdest spillende for en gangs skyld. Der blev arbejdet godt igennem, og specielt stod vi vældigt godt rent defensivt. Endnu engang suverænt styret af Claus nede bagfra, som fangede stort set alt hvad Holmen fik slået fremad i blæsevejret.

Og et godt stykke inde i første halvleg kom så føringsmålet. Et frispark i venstre side blev temmeligt kynisk udnyttet af Saaby, der ganske enkelt skød gennem tomandsmuren og ind bag en noget forbløffet keeper. Føringen var på grænsen til at være fortjent – men nok lidt over grænsen, for Dværgene havde vel spillet sig frem til de fleste chancer, sådan lige akkurat. Der var momentvis gode takter i offensiven, men primært lukkede vi virkelig pænt af, og det tæller jo også. En erkendelse som Holmen nok vil opdage er lidt mere udbredt i A-rækken end i B-rækken, baseret på hvad vi selv har prøvet!

Vi kunne altså gå til pausen med en smal føring, og fornemmelsen var god. Det lignede en kamp hvor Dværgene kunne komme på tavlen, og specielt havde Holmen svært ved at holde vores genfødte Dynamiske Duo med Peter og Saaby forrest. Samtidig med at de havde svært ved at komme forbi et ganske velfungerende forsvar med Claus som den centrale figur og Kaspar som genkommen klippe (i de bidder på 5 minutter ad gangen hvor kondien holdt!)

Anden halvleg viste nogenlunde samme billede som første, og det blev også en dødbold som støbte sejren i cement. Peter blev snydt for en friløber midt for mål, og frisparket satte han selv ind. Bo hoppede over bolden først, og selvom vi næppe vinder priser for originalitet på den kombination, viste den sig alligevel effektiv – målmanden syntes i hvert fald tæt på lige så forbløffet som ved det første mål, selvom det flade skud egentlig sad i hans side.

Uden de store falbelader lykkedes det nu at køre kampen hjem, og en disciplineret holdindsats gav 3 point. Vi mangler stadig at sprudle lidt mere offensivt - og specielt få lidt flere folk med frem i angrebene - men denne gang var klassiske Dværgedyder altså nok til at sætte os på tavlen.

Trænerens vurdering

Chr. H. (8) – var lidt rigeligt sent på den, hvilket ikke kan undgå at påvirke bedømmelsen. Var til gengæld ganske sikker og autoritativ da det kom til stykket.

Saaby (10) – genindtog rollen som indpisker og motor på midtbanen efter sit kortvarige eksil som midterback, og det gjorde han fremragende.

Bo (8) – havde en typisk morgenkamp med lavt tempo hele vejen igennem, men formåede som regel at placere sig de rigtige steder.

Rune (9) - roterede mellem de tre offensivpladser og led nok af samme grund lidt under manglende rytme i spillet. Men i flere perioder blev der vist prøver på den gode teknik og det kreative hoved, selvom man stadig kunne ønske at han bruger lidt mere fysik i nærkampene.

Claus (11) – blev fortjent Dagens Dværg efter en suveræn forsvarsindsats, hvor han ikke blot vandt ALT i luften, trods de vanskelige vindforhold, men også styrede, dirigerede og timede sine indgreb perfekt.

Peter (9) – nærmer sig stille og roligt sin gamle form, selvom det foregik via en uvant lille tur om målet i første halvleg. Er ved at være tilbage som den pålidelige spilstation for medspillerne og den uberegnelige offensive trussel for modstanderne.

Lars F. (9) – var yderst samvittighedsfuld i sin defensive indsats, hvor venstresiden syntes godt lukket til. Vi fik ikke set helt så mange fremadrettede løb som vanligt, men en god basis er også en god ting.

Kaspar (10) – fortjener en flot karakter for to ting: dels at arbejde hårdt, sikkert og samvittighedsfuldt i de korte perioder som kondien rakte til, dels at være helt på det rene med hvornår der skulle tages pauser på sidelinien af samme grund. Faktisk et rigtig flot comeback til den gamle anfører.

Ole E. (10) – fik i al stilfærdighed sin debut som officiel Dværg - på en lettere uvant plads som højre back. Og efter et par indledende små startvanskeligheder tilpassede han sig forbilledligt og stod en ganske sikker kamp igennem med god placeringsevne og fornuftige og konstruktive fremspil.