De Syv Små Dværge - Boca Seniors

3-2 (0-1)

Lad mig starte med det positive fra Dværgenes møde med et amputeret Boca Seniors hold med kun seks spillere: Vi fik tre point ud af opgøret, og samtidig fik vi vist, at vi kan bide tænderne sammen, når det kræves.

Ellers var der ikke så meget at råbe hurra for på en fin sensommerdag i Kløvermarken. Allerede under opvarmningen bredte der sig en sløv stemning på holdet. Dels kom et par dværge (her i blandt undertegnede) dryssende lidt vel sent i forhold til kampstart, og dels var modstanderne endnu længere om at kunne mønstre noget, der lignede et hold. Da samtidigt flere Dværge havde lavet lidt research på dagens modstander og kunne fastslå, at Boca Seniors var udeblevet fra rigtig mange af efterårssæsonens kampe, blev der varmet op med en udbredt frygt for, at turen til Kløvermarken skulle vise sig at være forgæves. Oveni viste dagens kampprogram sig at være forsinket et kvarters tid, og de femten ekstra minutter blev så brugt til at spejde efter Boca-spillere, mens der blev lallet lidt med bolden. Heldigvis nåede Boca Seniors op på at stille med seks mand, men der var langt fra fuld tænding på Dværgene, da der endelig blev fløjtet op.

Første halveg blev da også en ualmindelig sløv affære, hvor Dværgene gik fuldstændig ned i tempo og lod de ikke helt uefne Boca Seniors-spillere bestemme farten. Faktisk var vores indsats så uinspireret, at jeg ikke engang kan huske, hvornår Boca Seniors kom foran, men jeg mener, det var ca. halvvejs mod pausen. Der skete det, at Kaspar var lidt inkonsekvent i sin boldbehandling ude i højre side af vores banehalvdel. Herved fik en af modstandernes offensivspillere frit løb mod mål, og han takkede for gaven ved at score koldt og kynisk mod en chanceløs Peter. Dette fejltrin fra Kaspars side var dog lidt misvisende for hans indsats i kampen, da han og Hasholt faktisk var de eneste Dværge, der holdt et rimeligt niveau i første halveg såvel som i anden. Meget mere skete der ikke før pausen, og Dværgene virkede uinspirerede og ude af stand til at svare igen på Bocas føringsmål.

Med pausestillingen 0-1 på trods af overtalssituationen var det åbenlyst for selv den mest søvnige Dværg, at indsatsen før pausen ikke var i orden, og at der skulle ske noget. Troels fik afleveret en særdeles grundig og helt berettiget skideballe om, at der manglede noget fight, og at rigtig mange Dværge virkelig skulle tage sig sammen, hvis der skulle hentes tre point i dagens kamp. Han fremlagde også et synspunkt om, at det i den givne situation måske ikke var så smart at vores på dagen – og vel i øvrigt i hele Dværgenes historie - mest målfarlige spiller, Peter, havde målmandshandsker på. Også denne pointe gik rent ind hos resten af Dværgene, men da ingen meldte sig frivilligt til at afløse Peter mellem stængerne, måtte der lodtrækning til. Troels vandt og vogtede målet i anden halveg, hvilket han gjorde udmærket.

Skideballen og målmandsskiftet virkede tilsyneladende, og der var betydeligt mere tænding og skarphed på Dværgene straks fra anden halvegs start. Der var heller ikke gået mange minutter, før Peter tog et par snævre træk foran modstandernes felt og med venstrebenet drønede den forbi en sagesløs Boca-målmand. 1-1, og Dværgene fortsatte presset, og der var en stemning af, at det kun var et spørgsmål om tid, før vi kom foran.

Peters afslutning på indersiden af stolpen bidrog kun yderligere til forventningen om et snarligt føringsmål til Dværgene. Derfor var det også en spand koldt vand i hovedet, da Boca efter ca. et kvarters spil i anden halveg kom foran på et flot gennemspillet kontraangreb, afsluttet med et præcist og hårdt hovedstød uden for Troels' rækkevidde. Herefter faldt Dværgene lidt sammen, og tvivlen begyndte at indfinde sig i vores spil.

Heldigvis ville vores fighter fra sydhavsøerne det anderledes, og Ole Iversen fik via indædt vilje det maksimale ud af en ellers relativt ufarlig situation. På en lidt løs bold i feltet sled han sig fri af en modstander og scorede fra næsten liggende stilling med et fladt skud fra en spids vinkel. 2-2. Denne scoring løftede holdet, og Dværgene pressede resten af kampen på for at få sejrsmålet. Det gav enkelte kontrachancer til Boca, uden at det dog for alvor brændte på foran Troels' mål, og tre minutter før tid kom så den scoring fra Peters venstreben, der sendte et lettelsens suk gennem holdet. 3-2 til Dværgene og tre point til kontoen.

Trænerens vurdering

Troels (9) - var i første halvleg en god indpisker oppe foran, hvor han dog ikke kom til det helt store. Havde det som resten af Dværgene svært med de boldsikre forsvarere. På kassen i anden halvleg viste han, at han har store lunger og formår at motivere Dværgene til at træde i karakter. Var chanceløs på Boca Seniors' mål til 2-1.

Ole I. (10) - vil for altid huskes for sit mål til 2-2 i midten af anden halvleg. Det var ganske fantastisk at være vidne til og helt afgørende for kampens udfald. Ole skabte selv chancen og fik den på mirakuløs vis forbi to modstandere og målmanden. Kæmpede i øvrigt igennem hele kampen som en rigtig Dværg, der havde kørt 300 km for at spille bold.

Rune (9) - gik som altid godt med i spillet både fremad og bagud. Kunne sætte sig mere igennem defensivt og kunne også have skilt sig bedre af med bolden i enkelte situationer. Havde dog mange gode afleveringer, som andre burde have scoret på.

Peter (9) - I første halvleg stod han på kassen og gjorde ikke den store forskel dér. Havde et løst håndled på bolden ved første scoring. I marken i anden halvleg gjorde han mere væsen af sig og fik med to kasser sikret Dværgene sejren.

Hasholt (10) - spillede suverænt defensivt, hvor han især i anden halvleg satte sig igennem over for de ganske habile og solide modstandere. Stod godt i det opbyggende spil og gik også enkelte gange med frem og kom til flere fine afslutninger. Det eneste, man kunne ønske, var, at han skruede op for lyden!

Kaspar (10) - spillede igen en udmærket kamp rent defensivt. Skulle nok have sat sig igennem ved Boca Seniors' mål til 1-0. Brugte dog generelt sin krop, så man kunne se, at han vejer 100 kg. Optrådte også for det meste som en anfører, der gejler de andre op og viser vejen med god fight. Fantastisk aflevering sidst, som sikrede Dværgene sejren.

Ole E. (8) - spillede en solid kamp, hvor han især defensivt fik sat en fod i vejen for mange Boca Seniors-angreb. Placerede sig rutineret der, hvor bolden kom, og var generelt også god i det opbyggende spil. Kunne måske nok have trykket af i nogle situationer og gjort livet mere farligt for Boca.

Anders (9) - spillede igen en glimrende kamp, hvor han formåede at indgå i spillet fra alle pladser på banen. Var med i meget over det hele på banen, men kunne måske i nogle situationer have været mere skarp foran mål. Havde som en af de få energi til at løbe samtlige minutter, han var på banen.