De Syv Små Dværge - FC Rammen

4-4 (2-1)

Rækkens nummer to mødte rækkens nummer otte. På papiret en overskuelig opgave, og med boldfaste spillere som brødrene Saaby og Peter på holdet skulle det jo være en formsag. Og dog.

Dværgene begyndte kampen utrolig godt. Vi kørte bolden rundt, spillede klogt bagud, hvis vi var presset, og holdt et højt tempo. Rammen havde et par kontraer, hvor de viste, de var meget direkte i deres kontraspil, og Christian måtte refleks-redde, men Dværgene sad på kampen. Og det udnyttede brødrene Saaby efter et lille kvarter. Brian kørte frem med bolden og trak en spiller til sig foran feltet, og brormand kaldte på den, fik den og sparkede den i kassen.

Det samme gentog sig kort efter. Denne gang var Dværgene i en kontra tre mod én. Brian trak den ensomme Ramme-mand og spillede til brormand, der igen var sikker i sin afslutning. Rammens målmand havde ikke været på tønden i tre dage, og stod jævnligt foroverbøjet og plejede sine mavesmerter, så måske hjalp det lidt på chanceudnyttelsen.

Nå, men stillingen var 2-0, og Dværgene havde styr på det. Vi spillede bedre end set længe, og undertegnede kunne slet ikke se nogen spænding komme ind i kampen. Men den kom. På et langt frispark fra Rammens egen banehalvdel valgte Christian at lave et af sine sjældne drops. Bolden svævede mod mål, og Christian skubbede den den sidste vej. 2-1 kort før halvleg. Dumt, men egentlig ikke noget problem, for vi spillede jo godt.

Pause og generel tilfredshed, selvom træneren brokkede sig lidt. Men så skete der noget underligt. Kort inde i anden halvleg blev et Rammen-skud rettet af på Claus og snød en chanceløs Christian, der allerede var gået den anden vej. 2-2. Det føltes underligt, fordi Dværgene havde været så stærke. Men det holdt vi så op med.

Rammen kom ind i kampen, og på hvad der føltes som et øjeblik gik det så galt igen. En Rammen-spiller gik op i deres højre side, og selvom Peter både hev, tacklede og blokerede, fik Rammen-spilleren hevet sig fri og flot placeret bolden ved venstre stolpe. Et flot mål. Og så var Dværgene bagud. Og kolapsede fuldstændig. Vi tabte pludselig alle nærkampe og lavede alt-eller-intet afleveringer, der blev til intet, og var generelt fuldstændig håbløse. Og et øjeblik efter scorede Rammen igen. På et hjørne slap Per sin mand fuldstændig, og han headede sejt en kasse mere ind.

Vi var foran 2-0, og så stod den pludselig 2-4 til en middelmådig modstander. Og vi spillede som en pose lort. Mærkelig udvikling.
Langsomt, meget langsomt, kom Dværgene lidt mere ind i kampen, men vi var ikke rigtigt farlige. Og så pludselig. Bagud med to mål sendte Per Peter i front, hvor Troels og Claus og Brian i forvejen opholdt sig, og så skete der noget. Peter afsluttede, bolden blev afrettet, og så stod den 3-4. Men stillingen holdt kun i et øjeblik. For sekunder efter, bolden var givet op, fik Peter fat i den, tog et træk og smadrede bolden i kassen. Suveræn timing og lækker scoring. To mål på ét minut. Yes.

I de sidste fem minutter sad Dværgene på det hele, og vi var oven i købet tæt på at vinde. Claus forlængede et frispark, og Troels headede på mål. Men målmanden havde ikke maveproblemer i det øjeblik og pillede bolden ned.

Alt i alt skal Dværgene være godt tilfredse. Bagud med to mål med fem minutter igen, og så fik vi uafgjort. Men stadig mærkeligt, at et par heldige mål til modstanderen kan slå Dværgene ud på den måde. Desværre måtte Bo udgå i slutningen af første halvleg med et knæ, der gik af led og knasede grimt. Bo mener selv, det giver en pause på en måned eller to. Sur sæson for brødrene Nissen Knudsen. God bedring.