De Syv Små Dværge - Prografica

3-6 (1-3)

Så oprandt dagen som vi alle har set frem til. Dværgene skulle spille den første kamp i den række hvor vi siden 1998 alle inderst inde har vidst at vi hører hjemme, nemlig Mesterrækken.

Eller gør vi? Det vil tiden vise, men debutkampen viste både gode takter, men også hvor hårdt man bliver straffet; ikke kun for personlige fejl, men også for passivitet og koncentrationssvigt. Det gik ikke så godt som vi kunne have ønsket, og selvom der både blev kæmpet og i perioder spillet fin fodbold, tabte vi 3-6 til Prografica, et andet oprykkerhold. Et i øvrigt sympatisk hold som jeg godt vil ønske held og lykke i den kommende sæson.

To perioder med passivitet krydret med personlige fejl kostede desværre 4 mål og gjorde at vi aldrig kom rigtig tæt på at true Prograficas sejr. Første mål illustrerede hvor hurtigt og effektivt det kan gå: En for kort aflevering fra Per til Claus blev opfanget af en Prografica-midtbanemand der spillede den videre til deres uhyggeligt effektive angriber som resolut sparkede bolden hårdt ind ved fjerneste stolpe: 0-1.

Hurtigt derefter blev det 0-1 og 0-3 bl.a. på et rigtig flot frispark. Ved den stilling kom Dværgene endelig i omdrejninger og fik presset spillet lidt frem og burde nok have scoret på en af ret mange løse bolde i feltet. Det blev dog til en reducering da Per fulgte op på en halvklaring af et rigtig godt langskud fra Rune. Det gjorde at vi faktisk i perioder frem til halvlegen sad på det meste af spillet, og 3-2 blev det til kort før pause da Claus blev spillet elegant fri af Peter og loopede bolden over en fremstormende målmand for derefter at kunne flugte den stille og roligt ind i det tomme mål. Et mål der nok bidrog til at Claus blev valgt som Dagens Dværg. Den første Dagens Dværg i Mesterholdsrækken.

Desværre startede anden halvleg lige så skidt som første. Passivitet og koncentrationsfejl gjorde at Prografica hurtigt fik scoret 2 mål mere. En passivitet der ikke kun kan bebrejdes forsvaret, som med Kasper som ankermand gjorde det godt, men som starter helt oppe i angrebet og hos midtbanefolkene. Vi må nok se i øjnene at hvis vi skal klare os, skal der være mere konsekvens, og det gælder i alle kæder. Det er ikke nok at man undgår at ens mand kommer forbi en, de må simpelthen ikke have for meget tid og må ikke få det for nemt, for så koster det. Der skal sættes mere fysik ind, og det gælder alle.

Det virkede faktisk også som om at vi i perioder gjorde det. Gik mere til den og ville have bolden, og i de perioder fik vi scoret endnu et mål. Et rigtig flot mål af Peter efter en et-to med Per. Ved den stilling pressede vi mere på, men kom desværre aldrig rigtig tæt på at reducere yderligere, og til allersidst resulterede det offensive pres i et hurtigt kontraangreb til Prografica der fik det sidste ord i kampen og scorede til slutresultat 6-3.

Kampen viste med al tydelighed at Dværgene godt kan gøre sig gældende i Mesterrækken. I perioder spillede vi op med Prografica, og vi scorede 3 mål. Alt i alt må det siges at vi slap helskindet fra vores debut. Vi beviste at vi i perioder havde det tempo, den koncentration og den aggressivitet der skal til. Nu mangler vi bare at kunne holde det en hel kamp; lad os håbe at det bliver i den næste.