Dværgesild, snaps og kåringer i hobetal
(Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse)
Af Troels Evold Widding
Otte mand var mødt op til lørdagens indendørstræning inden årets storslåede julefrokost. Det betød to en halv times indendørsspil.  Og det betød også en masse klynkeri, da spillerne dukkede op hos Peter, der lagde hjem til. Åh, uh, og æh.
    Men det var til gengæld også det eneste klynkeri, vi måtte høre på, denne storslåede aften. For da først forsamlingen blev bænket og sild, snaps osv. kom på bordet, steg humøret betragteligt.
Mesterkokkonspiration    Vi skal ikke her gå i detaljer, men særligt udmærkede Christian P.s hjemmestegte rødspætter sig og Sørens frisklavede Ris alamande. Det var klasse.
    Det blev en aften hvor talerne lyste op. Og straks efter at sildene blev lagt på brødene, lagde Troels W. for. På grund af sygdom havde han ikke rørt alkohol i fire måneder, og derfor ville han gerne dele den højtidelige stund, hvor øllet blev sunket igen,  med resten af Dværgene. Arv, hvor skal jeg være stiv!Stor jubel da juleøllen kom i svælget.
    Det lod Lars K. sig inspirere af. For knapt havde Dværgene sænket glasset, før holdets sejeste bakkenbarter bad om et øjebliks ro. Han kunne så fortælle, at han bliver den første Dværg i ægteskabets lænker, og så blev der skålet og jublet igen.
    Det var sgu en god start.
    Så var der lige ro til at fortsætte spiserierne. Men ikke længe. For Bo havde jo masser i baghånden.
    Det begyndte med en oplæsning af et brev fra en udsendt Dværg. Rune, der tilbringer sine dage på en højskole i Jylland. Fornøjeligt om end en smule skuffende, at han ikke fandt plads til at fortælle om sine erobringer af 20-årige uskyldige landmandspiger.
Ja, det blev ikke mig i år...    Kort efter skulle Årets Spiller fejres, og efter en kort gennemgang af Bo’s vanvittige måde at regne sig frem til resultatet, kunne han konkludere, hvad alle Dværge godt vidste. Helt uden regneark. At Peter fortjent og suverænt blev Årets Spiller. 
    Champagne, kort takketale. Og så spisning.
Vi var nu nået omkring flæskestegstidspunktet og en generel mæthed og veltilfredshed ramte Dværgene.
    Snapsen (der var tre forskellige) gjorde nok også sin virkning. Men inden søvn og kedsomhed trak Dværgene i sølet, kom Bo på banen igen. Årets mål skulle findes.
    Sidste år var Jakobs luftdriblende scoring så suveræn, at der reelt ikke var tvivl om kåringen. Men i år var der en række ligeværdige kandidater. Der blev stemt og det lå tæt, men Claus vandt for et hovedstødsmål mod BK Rubicon i Sommerturneringen, hvor han svævede omkring to meter over jorden og med hovedet kanonerede bolden i kassen. Og nu er det også officielt, at det er blevet en tradition, at modtageren af prisen Årets Mål ikke er til stede. Sidste år var Jacob flygtet til London, mens Claus havde valgt Hirtshals. 
    Højt humør og snaps. Puha, den var efterhånden blevet godt varm.
    Så var der kun én vigtig kåring tilbage. Årets Dværg. Den mest prestigefyldte af alle, fordi den ikke kun drejer sig om spillet på banen, men også om Dværgens indsats uden for. 
    Som Bo efterhånden har gjort til en tradition, så valgte han at lade assistenttræner Troels W. tage sig af kåringen. Og traditionen tro fik han ikke nogen nomineringer, men bare et blankt stykke papir at læse op af. Tak for det. 
    Det blev dog lynhurtigt vendt til en boomerang. For den forsvarende Årets Dværg, Bo, blev nemlig genstand for en grundig tilsvining. Troels W. konstaterede, at manden i bund og grund er magtliderlig og absolut ikke er demokratisk indstillet, hvilket tydeligt ses af hans angst og raseri mod Dværgenes ønske om en debat på hjemmesiden. Den debat vil jo også kunne bruges til at så tvivl om Bo’s dispositioner og det ønsker han ikke, konstaterede Troels W.
    Som afløser for Bo foreslog Troels W. i stedet Kaspar. En Dværg der har været med fra begyndelsen, og som særligt i år har udmærket sig ved at være en fremragende spiller, en god anfører, en fin formand (eller var det kasserer), en god kammerat uden for banen og ikke mindst en sportsmand i alt, hvad han foretager sig. Den eneste fejl han har, konstaterede Troels W. rørt, er, at han nu tager til Bangladesh i to år for at lære dem lidt om regeringsførelse (og i sin sprittede rørstrømskhed glemte referenten helt at det snarere var Cambodia - red.)
Hvad med Årets Ex-Dværg?    Derefter kom der en masse forvrøvlede forslag om Bo, Troels W. og et par andre som kandidater. Men afstemningen viste selvfølgelig, at spillerne fulgte assistenttrænerens råd. Kaspar blev Årets Dværg med en sikker margen på en enkelt stemme til Bo (som retfærdigvis også anbefalede Kaspar).
    Nu var forsamlingen ved at være godt plørede til. Og mætte. Men Bo var ikke færdig.
    Ved sæsonstarten lavede alle Dværge en tipskupon, hvor vi tippede 13 tegn om sæsonen. Igen var Bo på banen. Sammen med den giftemodne bakkenbart Lars K, havde Bo 10 rigtige, og det var det højeste.
    Da prisen ikke kunne deles måtte vi ud i noget paratviden. Bo og Lars K. satte sig med spidse blyanter og var klar til at svare på forsamlingens spørgsmål. Alle Dværge (og Peters Christina, der var dukket op) stillede et fodboldspørgsmål. Men efter en omgang hele bordet rundt var vi lige vidt. Så vi måtte en omgang mere rundt før vinderen endelig blev fundet. Bo vist nok lidt heldigt.
    Så var kåringerne på plads. Undtagen den vigtigste: Hvem fik mandlen?
Endelig vundet noget!!!    Den blev selvfølgelig assistenttræneren, der glad kunne tage et dameblad(!) og lidt deodorant under armen. 
    Julefrokosten gik derefter op i fuldemandssnak og lidt hat og briller. Referenten forlod begivenhederne omkring 01.00, men efter sigende blev der stadig danset på Gokken og Kokken klokken 04.00. 
Og så var fotografen også stiv    Hurra for endnu en vel afholdt pulefrokost, hvor vi også var så heldige med lidt guest stars: Troels H., der jo tidligere i år har fortalt, at han ikke vender tilbage til Dværgenes rækker, og Nils, der har gæsteoptrådt, var med. 
Årets Topscorer:
Peter (25 mål)

Årets Mål:
Claus (BK Rubicon 9-2)

Årets Spiller:
Peter (100,00 %point)
DET havde jeg aldrig regnet med!

Årets Dværg:
Kaspar
Lidt stiv er man vel altid...

Bedste tipper:
Bo (10 rigtige)
Det var jo DEN jeg ville have vundet!


 
 Udregningsformel for Årets Spiller: ((Karaktergnsn. - Laveste karaktergnsn.)/(Højeste karaktergnsn. - Laveste karaktergnsn.))x50 + ((Antal kampe - Laveste antal kampe)/(Højeste antal kampe - Laveste antal kampe))x25 + ((Dgs. Dv.-kåringer - Laveste antal Dgs. Dv.-kåringer)/(Højeste antal Dgs. Dv.-kåringer - Laveste antal Dgs. Dv.-kåringer))x25